Torsdag

Hej!
Förlåt för dålig uppdatering, men jag jobbar och det händer faktiskt inte så mycket med aupair planerna just nu. De mesta är klart, har fixat en adapter, vakuumpåsar till packningen, presenter till värdföräldrarna och barnen. Ska dock köpa något mer till barnen tänkte jag. Och så måste jag köpa ett TSA-lås. Men vad tusan är det? Jag vet att det är ett lås som filurerna vid tullen ska kunna öppna, så de inte förstör väskan, typ. Men va? Hallå lixom? Funkar ett sådant lås på ALLA slags resväskor? Jag hajjar nada. Det ser ju ut som vilket lås som helst!

Imorgon är min sista dag på jobbet, sedan är jag ledig i två veckor, och sedan bär det av! Shit man vad tiden går fort just nu! :) Men jag ser fram emot det! Jag ser fram aupairskolan i NY, jag ser fram emot att träffa Marie och jag ser fram emot att träffa min familj! Och att få göra NYC med min kära vän Carro! Gaalet att vi snart är på samma sida atlanten baby! Så länge som vi pratat om detta..


Helg

Äntligen helg! Jag var helt slut efter jobbet i fredags! Dock slutade jag lite tidigare eftersom vi var så otroligt effektiva! Så jag hoppade på ett tidigare tåg hem till min pojkvän och han hämtade mig på stationen, som alltid. Tacktacktack baby! :)

På kvällen drog vi en middag på Sibylla (det skulle gå snabbt) för att vi skulle hinna åka till Hundklubben för att kolla på Ronnys mamma när hon tävlade med deras hund. Det var ungefär 90 hundar där och en perfekt plats för mig, eftersom jag är hundrädd, eller? Haha! Men det är bra att jag skaffat en pojkvän som har hundar i familjen och där hundar är en stor del av deras liv, för det betyder ju bara att jag vänjer mig och att jag förhoppningsvis blir kvitt min hundrädlsa snart! Dock går det fantastiskt bra nu om man jämför med hur det var förut!

Blev Sex and the City och massa godis på kvällen! Vi tittade även på en gripande film. Den var lite smått obehaglig ibland, men otroligt spännande! Jag ville verkligen sova men kunde inte riktigt, för jag ville verkligen se hur filmen slutade! Ihhh!

Idag gick vi upp hyffsat tidigt för att kunna ta vara på dagen, vi drog en lunch på pizzerian där några vänner sedan anslöt så satt vi och pratade massa strunt innan jag o Ronny åkte iväg för att hämta lite folk och sedan körde baby hem mig :)

Jag älskar verkligen att umgås med dig älskling. Jag har så roligt med dej, det är verkligen meningen att det ska vara du och jag! :) UNDERBART! Det ska bli svårt att lämna dej i flera månader nu för att jag ska upptäcka världen lite på egen hand i USA. Men när jag kommer hem, då kommer jag aldrig mer lämna din sida, då är det bara du som är min värld, och den jag vill upptäcka saker med! :)

Jag älskar dig Ronny!

Nu är Elin trött och ska gå och sova ;D Godnatt!

Jag vet vad kärlek är ..

.. det är det där underbara som du & jag har, den där fantastiska längtan efter dig när man är ifrån dig.

Kärlek är oss.

Jag älskar dig!

 


hard work work

Det är olidligt att jobba i denna värme! Svetten rinner och man känner sig allmänt äcklig. Det är fruktansvärt mycket turister också! De är verkligen överallt!

Just nu sitter jag och gör en "to do -list" på saker jag måste göra innan jag åker iväg till USA..

Hittils har jag kommit fram till att jag måste köpa presenter till familjen, fixa internationella körkortet, fixa kort, fixa mediciner, packa, och säga hejdå till alla nära och kära. Något annat? Jag har bergis tusen saker jag måste göra, men jag tar en dag i sänder, speciellt nu eftersom jag jobbar och bara vill ligga i soffan och dega efter en arbetsdag!

Nu orkar jag inte skriva mer, måste skura badrummet !

Visum!

Yes, jag har fått mitt visum! Hurra! Det ser jättecoolt ut när man har en sida i sitt pass där det står "United States of America! Ascoolt ju! =) Nu är det bara 26 dagar kvar innan jag åker.. så lite tid, så mycket man vill göra och hinna med innan det är dags att åka. Det är helt sjuuukt !

Idag efter jobbet kom min kära vän Mickis hit och höll mig sällskap!

Jag vet att jag är dålig på att blogga just nu, men snälla, ni kan väl kommentera lite ändå? :) hihi

Puss och kram !!

Amerikanska Ambassaden.

Hej!

Idag har jag varit på ambassaden för att fixa mitt visum. Jag hade pratat med två tjejer innan, Malin och Nathalie. Jag mötte upp dem på centralen och sedan gick vi till bussen som skulle ta oss till Ambassaden. På busshållplatsen träffade vi Linnéa som jag gått i samma skola som och även hon skulle till Ambassaden! Gud va skönt det var att ha sällskap dit och vi tjejer "klickade" rätt bra tillsammans och var trevligt att ha sällskap med dem. När vi kom dit var det inte alls lång kö, vilket var skönt! Jag hade förväntat mig att den skulle vara jättelång. Men vi ställde oss i kön och då hookade även Hanna upp från Göteborg och vi blev helt plötsligt ett gäng på fem härliga tjejer som höll ihop resten av dagen!

När vi stått i kön i ungefär en halvtimma. Vi var där halv nio, hade tid klockan nio, så vi slapp den där hemska  väntan som alla har pratat om, det gick jättesmidigt för oss! :) När det var min tur fick man gå fram och visa pass och olika papper till en snubbe innan man fick gå igenom en säkerhetskontroll, ni vet en sådan där de har på arlanda?.. Sen fick man vandra vidare upp till ett annat hus, där man fick prata med en lustig förlur och sedan vänta för att ge fingeravtryck och svara på frågor. Jag fick svara på två frågor: "hur många barn ska du ta hand om och hur gamla är dem?" och "hur mycket kommer du att tjäna i veckan?" Det gick väääldigt snabbt och efter hookade vi fem tjejer upp igen för att ta sällskap till CC där de var ett förberedelsemöte där vi fick bolla tankar och funderingar.

Jag träffade fyra-fem tjejer som kommer att åka från Arlanda samma dag som mig, fantastiskt! Dock känner jag att det är lite tråkigt att man inte kommer hamna nära de tjejer jag lärde känna idag. Men man kan säkert träffas i alla fall :)

Nu är i alla fall ambassaden avklarat och det är så himla skönt! Nu är det bara packningen jag gruvar mig för..

Och idag är det exakt en månad kvar tills jag åker... GAAAH!!!


(amerikanska ambassaden)

Hälsoundersökning

Jag pallrade mig upp imorse och gick till vårdcentralen för att göra den obligatoriska hälsoundersökningen. Den är så enkel och såå simpel. Det ända läkaren gjorde på mig var att kolla blodtryck, reflexer, och kollade när jag fått vissa sprutor. Han vägde mig inte ens, inte ens mätte mig.. utan han bad mig gissa på hur lång jag var. Hallå?? Jag går väl dit för att ta reda på det? Och gissa vad jag betalade för detta!!? 300 spänn! 313 kronor!! Och det var även det billigaste jag kunde komma undan med. Vissa sjukhus tog över 1000 kronor! Egentligen borde det kosta som ett vanligt besök på 140 kronor. Men NEJ!... Vårdcentralen är inte så bra som man kan tro! Menmen.. nu är det i alla fall gjort och jag är totally frisk!

Jag sitter och försöker samla ihop alla papper som CC ska ha..

Polisregisterutdrag - check!
Betyg - check!
Hälsoundersökning - check!
Kopia på pass - inte check! (pappret tog slut i skrivaren)
Kopia på körkort - inte check! (pappret tog slut i skrivaren)
Personlighetstest - check!

Sen betala fakturan också såklart!

Imorgon är det dags för ambassaden klockan 09.00, spännande! Måste gå och köpa frimärke!

Mycket att stå i nu.. det kanske är dags att börja med packlistan också?...


ds-160

Jag har suttit och kämpat med mina visumansökningar hur länge som helst och äntligen är jag klar! En tips är att börja i god tid, för det kan krångla lite. Det tog lite tid innan jag förstod hur allt fungerade och hur man sparade och så vidare. Och se till att plocka fram pass och information om familjen innan du börjar, det underlättar! :)

Jag hade även problem med fotot. Men sedan tog jag saken i egna händer och bad mamma ta ett foto och sedan använde jag mig av www.fotoautomaten.se för att fixa till fotot och då blev det godkänt! Fick tips av Marie av att använda den sidan, så nu tipsar jag er! Men som sagt, börja i god  tid, så ni verkligen hinner med allt! Det är inga problem att göra det på några timmar. Men tänk så här.. det KAN faktiskt krångla, så se till att ha goda marginaler :)

Det är en otrolig lättnad när det är över och nu väntar bara ambassadbesöket!

Imorgon ska jag gå på min hälsoundersökning. :)

kärlek

Hello people !

Igår kom Lenita till mig. Hon underhöll mig och vi lagade mat och åt glass och tittade på tv. Hon var så snäll och hjälpsam. Nu börjar det nästan bli lite värre och jag kan knappt gå nu. Mot kvällningen erbjöd Lenita sig att sova hos mig. Det uppskattade jag jättemycket! Tacktacktack vännen! Alltid mycket tryggare med sällskap! Vid halv två på natten ringde Ronny mig och bad mig komma ut på tomten... okej.. varför tänkte jag? Haha.. Han slutade jobbet vid 01.00 och svängde förbi mig på vägen hem för att ge mig en puss och en kram och säga hur mycket han älskar mig. Hur underbar får man vara?

Jag uppskattar er jättemycket att ni ställer upp för mig och håller mig sällskap. Jag behöver all kärlek och mycket sällskap just nu när min familj är bortrest och jag har såhär ont. TACK !! <3

Idag körde snälla Maja mig till banken så jag kunde betala min visumavgift :) Men vi hittade ingenstans att ta visumfotot, "vi har haft krångel med det där, fråga någon annan" oookeeej.. hur har ni andra gjort? Jag funderar på att ta ett foto hemma och prova mig fram till att försöka få det godkänt!

När Maja åkt hem så la jag mig på sängen för att sova några timmar, men klarade inte av smärtan och ringde mamma. Hon är påväg hem nu och kommer hem ikväll. Så älsklingen fick komma förbi en stund. Han lyckas verkligen få mig på bättre humör!!

Det är tur att jag har er!

Lenita och jag

Jag och älskling

Jag och Maja

 


Martin Stenmarck

Det är tur att jag har dig nu. Att du kan sjunga mig frisk. Att du kan få mina smilegropar att bli djupare. Att du kan ge mig hopp. Att du kan göra mig lugn. Men varför kan du inte göra allt bra? ..


Deprimerad!

Det är inte undra på att jag blir ledsen och deprimerad hela tiden. Det händer ALLTID någonting i mitt liv. Om jag inte är sjuk, ont i någon kroppsdel, slitsamt på jobbet så är det någon i min närhet som dör. Varför? Kan jag aldrig få vara den där glada pricken som jag egentligen är? Jag försöker glänsa och alltid le och vara glad, men nu börjar jag fan lessna på att det alltid ska vara någonting!

I helgen har jag varit hos min pojkvän och jag har haft en olidlig smärta och har gråtit mig igenom nätterna och dagarna och min kära pojkvän har ringt till sjukhuset men INGEN tar emot mig.... så idag gick jag till UM. Jag grät och grät och visste inte vart jag skulle ta vägen. De blev rasande att ingen hade tagit emot mig. De sa att "om det är något som är akut, så är det detta" Jaha, tänkte jag. Better in time or what? Jag blev arg. Ledsen. Men han sa att det var tur att jag kom idag i alla fall än inte alls. Så nu har jag fått medicin. Jag skulle ha jobbat denna vecka, men icke. Istället sitter jag här, med en smärta som är olidlig, jag kan knappt röra mig. Jag orkar inte laga mat. Min familj har övergett mig för ett tag. Jag är all alone och jag vet inte vad jag ska göra! Min pojkvän skrattade åt mig i helgen, för det är faktiskt lite komiskt, alltid är det någonting som jag drabbas av. ALLTID!!!!!!

Det är inte ett dugg konstigt att jag blir deppig och tappar lusten på att göra saker när jag vet att jag såsmåning om kommer att bli dålig eller sjuk. How cow fun? Jag dör snart av det här.

Jag säger bara: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJ!!!

Det är tur att jag har såååå underbara vänner! Igår orkade jag inte mer, jag kunde inte sluta gråta. Jag kände mig ensam + att jag hade förjävla ont.. då kommer min Mickis i högsta hugg! Och hon har med sej massa smärtstillande tabletter, godis, choklad, chips och DANSFILMER! Alltså, hur bra får man vara? Och ikväll har Lenita erbjudit sig att komma över och äta middag med mig och underhålla mig lite. Vad skulle jag göra utan er tjejer? Det är verkligen nu man inser vilka som är ens riktiga vänner. Vilka som ställer upp, vilka som ringer och frågar hur man mår. Jag älskar er. Forever. Glöm aldrig det!

Jag vet att det finns sååå många människor som har det SÅÅÅ mycket sämre än jag just nu, men ändå klagar jag. Det är för att jag är trött på all skit jag får ta! Att jag aldrig får springa på den där ängen med min fina sommarklänning och känna mig frisk. Jag behöver nog en miljöomväxling. Eller en turkaka? Mitt liv betyder otur när det gäller händelser. Dock har jag träffat världens bästa pojkvän och vänner, och har världens bästa familj. Så där har jag haft tur. Men när det gäller allt annat har jag otur. Jag missar tåg, jag gör illa mig, jag missar ett tv-program, jag tar sönder något, jag bränner en kaka i ugnen. Herregud. Vad jag klagar. Men nej.

Nu har jag fått medicin och ska knarka dem, så vi hörs när jag är lite gladare!

puuusss o hejjjjj!

Best friend

probably the best friend in the world!

du ställer alltid upp, du är påväg hit nu för att hålla mig sällskap. Du släppte allt du höll i för att komma och ge mig glädje o kärlek. Du är en förjävla bra vän och jag tänker hålla hårt i dej.

Jag älskar dig


Jobb jobb jobb ..

Blev en dag på jobbet idag också! Vääääldigt mycket turister idag. Hade tre turistgrupper, mycket folk och mycket spring o stress. Men det gick bra, var dock helt död när jag kom hem!

Jag har precis mailat min värdfamilj, vi har inte pratat på ungefär två veckor.. känns sisådär, jag vill gärna ha rätt regelbunden kontakt så det känns bättre när man ska åka. Känns ju mycket bättre om man pratar mycket så man verkligen lääängtar efter att få komma och träffa dem!

Usch vad jag har fått bloggtorka, redan. Har precis startat min blogg och jag har redan börjat tröttna. Lyckat!

Men snart kommer det mer! När jag ska till ambassaden och så vidare. Då blir det mycket mer skrivande :)


Mycket i huvudet

Hej!
Idag har en ny arbetsvecka börjat för min del. Det var en väldigt tuff dag och jag känner att jag egentligen behöver vara hemma och vila, min kropp är inte riktigt på topp. Men det är lika bra att bita ihop, för snart åker ju jag iväg!

Åkte på ett träningspass när jag kom hem för att rensa tankarna, men det gick inge vidare..

Jag vet att detta är en offentlig blogg, och eftersom det händer mycket i ens kropp och huvud med känslor osv när man ska ta ett sådant här stort kliv och åka som aupair tycker jag att det är mer än rätt att skriva även om ledsna och jobbiga stunder.. Jag har suttit och gråtit ett tag nu.. Det har ingenting med resan att göra egentligen, men jag kan tänka mig att det har till en viss del med det att göra.. eftersom det är mycket som man tänker på.

Jag kan inte sluta gråta och jag önskar jag kunde ringa min pojkvän. Men istället ska jag krypa ner i täcket och hoppas på att det känns bättre imorgon..

meningslöst inlägg.. jag behöver egentligen skriva av mig.. men orkar inte.

Godnatt.

Semestern börjar lida mot sitt slut ...

Hej!
Jag har haft en fantastisk vecka som mestadels har spenderats med Ronny. Har varit väldigt skönt och avkopplande och jag har haft dundertur med vädret. Strålande sol hela tiden!!

I fredags stekte jag, Ronny, Rappie och en snubbe till på stranden, var hur skönt som helst. Vi spenderade hela eftermiddagen på stranden, och sen åkte vi hem och duschade och fixade oss för runda två. Kvällen spenderades i stan med Challe o Carro på Mongoliska, MUMMA! Sedan ville jag och Ronny fortsätta, så vi tog en promenad längs strandvägen och vidare mot Djurgården. Tillslut hamnade vi på Gröna Lund där Maja var. Ronny bokstavligt talade TVINGADE upp mig i Fritt fall... usch så suuuur jag var, men nu har jag åkt den och jag vet att älsklingen bara ville väl, och nu är jag glad och stolt över att jag har åkt den, haha! Egentligen är jag en riktig mes när det gäller karuseller, men tydligen inte längre.. Elin kanske börjar bli en tuff brud! ;) Han kompenserade sedan med kärlekstunneln och med lotter, vi vann 2 kg marabouchoklad!!



I lördags blev det grill, bad och mys hemma hos Ronny med hans far o hans polare. Grabbdag + jag, niiice! Jag kände mig inte hemma, men det var myspys i alla fall, som alltid med min älskling :) Dock åkte jag hem på kvällen eftersom Ronny skulle jobba.. Så efter middagen mötte jag upp Lenita och vi tog bilen till stranden där vi fikade, tog foton och snackade massa skit, hur mysigt som helst! Sedan brummade vi till Ronnys jobb för att pussa lite på honom, innan vi for vidare för att plocka upp min bror som var på fest!


Min älskade Lenita.

Ronny jobbade natt, så han slutade 07.00 imorse, då brummade han direkt hem till mig, så sov vi i någon timma innan han fixade internet på min dator, så äntligen kan jag blogga och facebook;a som vanligt! Sedan åkte vi till stranden. Snälla, kan inte detta väder bara stanna kvaaar?! Jag mår ju sååå himla bra just nu!!

Btw. Har ni lagt av er med kommenterarna elleeer? :) saknar dem!

Ronny

Sitter just nu hemma hos min pojkvän! han har formaterat om min bärbara dator och jag har passat på att bädda hans säng med rena lakan och han springer runt och städar just nu efter att han har lanat med en killpolare :)

Skönt att vara här igen faktiskt! Snart hoppas jag att vi ska krypa ner i sängen och sova och mysa lite :)

Nu kanske min bloggning blir sämre med tanke på att jag är hos Ronny. Men ha en trevlig helg så länge allihopa! :)

puss och kram från oss :D


Mamma <3

Idag har jag haft en heldag med min kära mor! Vi åkte till centrum och shoppade. Mamma fick med sig två par skor hem, jag ett par. Ett par rosa typ.. blev rätt kär i dem. Ett par tygskor. Jag behöver förändra mig lite, utmana mig själv. Känner mig tråkig som bara går runt i vita, smutsiga tygskor eller liknande. Så nu köpte jag ett par rosa tygskor! De är jättesöta tycker jag! Lite coola sådär.. Vad tycker ni? Ska jag behålla dem? :) Jag köpte även nagellack och rakhylvar, så ikväll blir det ta-hand-om-mig-själv-kväll innan jag åker till pojken. Ska raka mig och måla naglarna och tvätta håret! Kommer känna mig fräsh när jag rullar över till pojken då :) naaaajs!

Jag och mamma hann även med en lunch/fika, det var väldigt mysigt. Då hann vi prata igenom hur jag känner över USA och vi hann verkilgen få vår mamma och dotter tid. Som är otroligt viktig! Min mamma betyder allt för mig! Det var jättekul att få vara med henne idag :) Vi tog en promenad när vi kom hem med lilla Zack :)

Här är skorna, ska jag behålla dem tycker ni? :)

 

jag och min kära mor :) <3


RSS 2.0