Break break your heart

Hey yo! (Jag kom inte på någon rubrik, så tog texten från en låt!)
Blev ännu en tuff morgon med barnen. Jag vet att varje morgon måste jag få börja med att kämpa till att få dem att sätta sig vid köksbordet och äta frukost. Jag tycker det är pisstråkigt och det gör att jag inte har lust att göra roliga saker med dem på eftermiddagen och hela mitt humör går ner i botten när jag varje morgon får kämpa. Jag vet i alla fall att jag kommer att lära mig tålamod under mitt år här. Jag försöker tänka positivt och hela tiden se de ljusa stunderna och försöka se att jag alltid gör mitt bästa, vilket jag gör! Jag är en bra tjej som gör ett bra jobb! Det har jag fått höra, och så är det. Bara för att barnen inte lyssnar så ska jag inte bryta ihop. I värsta fall får jag väl köpa nya öron. Jag vet att jag kommer lära mig saker på detta också. Tålamod mina vänner, tålamod!

När jag lämnat barnen i skolan åkte jag hem och åt en jättegod frukost i sängen. Det får man göra när man är förkyld! Sedan pratade jag med min kära Maja och nu har jag mina lakan i tvättmaskinen. Ska se till att byta lakan ikväll eller imorgon under min rast. Har även satt igång luftfuktaren och senare blir det en dusch!

Jag jobbar extra länge ikväll, någon timma eller så. Så det blir filmmys ikväll om ungarna behärskar sig under dagen (vilket förmodligen inte kommer hända, men jag behöver en filmkväll!)

Vi hörs senare mina godingar!

Maja och Jag när jag hälsade på henne i Örebro förra året

My fall

Okey, såhär kommer min höst se ut ungefär. Oktober till december. So far. Kommer säkert tilläggas mycket. Men jag tycker nästan detta räcker. Jag har mycket framför mig som gör att tiden bara kommer att rulla iväg!

Oktober:
- William fyller 3 - Halloweenparty
- Halloween firande i övrigt.

November:
- Emma fyller 6 år
- Thanksgiving

December
- Födelsedagar
- Min 20 års dag!
- Jul
- Florida

Det är lite av sakerna som kommer hända. Det händer något varje månad. Vilket jag gillar! kommer bli mycket kalas och mycket tårta! December kommer ju bara rulla iväg! Jag kommer fylla 20! Herregud. Jag vill inte fylla 20! Jag är inte redo ännu. Jag vill vara tonåring! Halvvägs till 40. Okey, det känns rätt bra ändå!

Sedan kommer det ju såklart dyka upp massa roliga helger och så vidare, så detta kommer nog bli riktigt bra! Och när nästa år har börjat, då äre nästan nedräkning tills familjen och Ronny kommer hit och hälsar på. Och sedan är jag nästan påväg hem igen. Herregud! Här kan jag ju inte sitta! Måste ut och uppleva saker, måste pussa på mina barn (även fast de är monster, de kan vara värt att ha det lite kämpigt nu, jag åker ju faktiskt hem sedan, haha)

Jag tror min höst kommer bli awesome. Eller vad tror ni?

YMCA

Godkväll!
Idag har barnen act hyffsat bra! Så jag tog faktiskt med mig barnen till en stor lekpark här i närheten. De uppskattade det. Dock tog det roliga slut när vi kom hem och satte oss vid middagsbordet. Då blev det matkrig. Dock fick de städa. Aldrig i livet att jag gör det. Så pojkarna ägnade sin kväll åt att cleaning the kitchen!

Efter middagen åkte vi allihopa till YMCA (gymmet) och barnen och Cici (min värdmamma) simmade. Eftersom jag fortfarande är förkyld höll jag mig på land. Men jag följde med för att få mitt medlemskap och för att få se gymmet. Det är gigantiskt och det finns gym, spinning, baskethall, tennishall, simhall, aerobics, zumba, step up... och massa annat! Jag kommer verkligen trivas på det där gymmet! Förhoppningsvis kommer jag även att gå ner i vikt och få en snyggare kropp! Tråkigt att jag dras med en förkylning just nu som gör att jag inte kan träna. Hoppas den är borta nästa vecka så jag kan börja redan då! That would be awesome!

Imorgon är det torsdag. Jätteskönt! Veckorna går verkligen fort. Dock börjar jag få lite panik. Jag täntke att jag ska skriva ett inlägg om hur min höst ser ut, så ni inser vilken panik jag börjar få!

Det inlägget kommer även ikväll! Wiho!

Who's the queen of bloging? (how to say it?)

Älskling

Jag har skypat med älskling. Hade inte gjort det på ett tag, så det var skönt att få prata med honom lite. Fick även se hundarna! Ville bara hoppa igenom kameran och krama dem! Fick även säga hej till Ann och Christer. Älsklingens föräldrar! Var skönt att få prata med dem också, och få berätta att jag har det bra. Ann hade bakat äppelpaj. Mumma!
här har vi min älskling och hunden Rina! =)


.

Hej!
Inatt har jag sovit jättebra! Hur skönt som helst verkligen. Dock vaknade jag klockan 4 av världens pip. Vad tror ni det var? Jo, rökvarnaren. Jag hörde dock tunga steg på övervåningen och sekunden senare slutade det tjuta, så jag somnade om. Vad är det för fel på rökvarnaren? Jag kände mig utvilad när jag vaknade klockan 7. Det var så härligt! Älskar det! Dock tog det snabbt slut på det underbara, för det första jag får höra när jag kommer upp för trappen denna morgon är "shut up". Inte så roligt att börja varje morgon med att börja få höra fula ord och att barnen är oförskämda. Jag älskar barnen! Men jag tycker det är riktigt tufft att varje morgon och varje dag behöva kämpa mot deras attityd. Det är inte roligt och tar så mycket tid och energi från det roliga.

Pappan körde ungarna till skolan idag, så jag passade på att slänga in deras tvätt och sedan äta frukost och nu sitter jag i min säng och äter chocolate chip! Urgött!

Jag börjar om en och en halv timma igen. Då ska jag hämta pojkarna. Egentligen vill jag hitta på något roligt med barnen, men har ingen lust att göra det när de beter sig såhär. Det är så tufft och jag vill itne vara någon som ska sätta gränser. Eller okey, det är därför jag är här, ta hand om dem och diciplinera, men man måste få ha kul med dem också. Vara deras vän. Men de känns som om det inte finns tid för det..

Nu ska jag lyssna på The Baseballs eller titta på ett avsnitt av Sex and the city. Eller kanske sova. hm... Nej, jag har ätit för mycket choklad chip för att sova.

Aja, vi hörs ikväll om jag överlever dagen med mina små monster!

Måndag kväll

Hej!
Dagen har gått bra. Jag känner mig helt slutkörd nu på kvällen. Jag har varit förkyld idag och har kämpat med ungarna idag. Trots att de varit bättre än vad de brukar, så spårade det ur lite idag. Jag försökte sätta mig ner och prata med fyraåringen. Men insåg rätt snabbt att inte det funkar riktigt så. Men jag börjar hitta lite knep.

På kvällen när jag skulle laga middag, så gick brandlarmet. Här i USA så pratar även brandlarmen. Väldigt intressant. Så nu vet vi i alla fall att larmet funkar om det någon gång skulle börja brinna! Det jobbiga var bara att larmet gick två gånger till sedan med någon timmas mellanrum. När allt var avstängt. Väldigt konstigt. Och ja, nu vet jag i allfall att jag definitivt kommer att vakna om larmet går. De lär höras ända till NYC här ifrån!

Det känns skönt att måndagen är avklarad i alla fall. Måndagar är alltid värst och tyngst. Nu är den över och jag hoppas jag får bättre sömn inatt. Det skulle vara guldvärt!

Godnatt på er, puss och kram!

Cold

Goodmorning!
Natten har varit hemsk! När jag kom hem igår la jag mig i sängen och tittade på En prinsessas dagbok. Försökte somna. Men det kändes som om jag skulle kräkas, och jag frös och svettades om vartannat. Jag trodde jag åkt på någon influensa eller något. Eller ännu  värre - magsjuka. Jag trodde verkligen jag skulle kräkas och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag försökte koncentrera på att somna, men de gick inge vidare, jag mådde så illa och jag frös som en gris och sekunden efter svettades jag som en gris. Var en hemsk natt och fick inte många timmars sömn! Dock klarade jag mig från att kräkas! Imorse var jag täppt i näsan och låter förkyld. Jag mår inte illa längre men känner mig hängig och snorig. Så min träning idag blev inställd och jag har ny krypit ner i sängen igen. Ska bara vila fram tills att jag ska hämta pojkarna.

Jag vill inte bli sjuk! Jag ska bara ta det lugnt i nu i veckan och ta hand om mig själv! Hela kylen är fylld med apelsiner så jag ska äta mycket C-vitamin! Dessutom finns det blåbärspaj där uppe... (som jag inte borde äta)

Dessutom grät jag igårkväll. Jag var trött, mådde dåligt, ville prata med någon men fanns ingen jag kunde prata med. Det gjorde inte saken bättre. Men nu mår jag bättre och idag är första dagen på en ny arbetsvecka! Snart helg igen och då måste man ha energi! Dock behöver jag energi på mina arbetsdagar också, men ja.

Nu: Sex and the city!

Mamma <3

Idag när jag och Ida städade upp efter vårat lilla frisörexperiment så skrev min mamma till mig på msn. Det slutade med att vi startade ett videosamtal och tillslut satt jag och pratade med min mamma. För första gången sedan jag kom hit till Staterna! Jag har varit här i över en månad, men har känt att det varit för känslosamt att prata med min familj för tidigt. Men idag föll det sig naturligt, och det var så himla skönt att få prata med dig mamma! Jag blev så glad! Det gav mig energi och så mycket glädje! Det var så skönt att se dej, att höra din röst! Vi får prata snart igen, så vi kan uppdatera varandra om allt som händer!

Åhhh det var så skönt att få höra min älskade mammas röst, att få se hunden zack, dessutom höra honom skälla, att se min bror, prata med honom. Guuud så underbart! De känns så nära, även fast de är så långt bort. Jag har världens bästa mamma! Världens bästa pappa! Världens bästa bror och världens bästa hund! Jag älskar er så mycket!
min familj


Awesome weekend!

Hej!
Jag har haft en kanonhelg! I fredags var det pizzafriday så vi åkte till min värdmammas föräldrars hus och åt pizza och umgicks! Sedan åkte alla barnen tillsammans med barnens farmor till beachhouset och jag, Shawn,Cici och Caycay åkte hem till oss. I bilen hade vi allsång och sjöng till Rihannas "Love the way you lie". Det var en toppen känsla och under den bilfärden kände jag "min värdfamilj är verkligen en toppenfamilj". Det känns så bra att jag kan slappna av i familjen och att de bjuder med mig på deras saker de gör på helger osv.

På lördag förmiddag hämtade jag upp Ida på tågstationen och vi åkte till ett outlet som inte ligger så långt ifrån mig. Jag hade ingen gps och hade fått en lätt vägbeskrivning av min värdpappa. Vi höjde volymen på radion och begav oss iväg. Det skulle ta ungefär 15 minuter att ta sig dit. Vi åkte, åkte och åkte. Tillslut insåg vi nog att vi åkt lite vilse. Vi stannade och frågade. Var på rätt väg. Åkte vidare. Hittade ett ställe. Frågade om vi var på ett outlet. Det var vi. Men fel outlet. Vi satte oss i bilen igen. Kom tillslut fram till rätt! Jag kände mig så duktig som faktiskt lyckades åka vilse och lärde mig på det hur man skulle åka! Vi är grymma! Väl framme på outletet så tappade vi båda hakan. Det var jättefint och jättestort. Jag blev kär i Tommy Hilfager kläderna. Hur mycket fint som helst! Dock köpte jag ingenting. Men nästa gång, då ska jag köpa mig kläder! Gick även in i en Lindt choklad affär. Affären var full med choklad, mitt paradis! Underbart!

Vi åkte sedan hem och stekte pannkakor och bakade kladdkaka. Jättegott! Sedan satt vi i min säng och åt kladdkaka samtidigt som vi tittade på ett Idolavsnitt. Prat, skratt och mys bestod vår lördagskväll av, och den var perfekt!

Idag, söndag, har vi gjort något dramatiskt! JAG (ja ni läste rätt, JAG ELIN SKEPPSTEDT!) har klippt Idas hår, Ida kände att hon  ville bli av med sitt hår, så jag tog fram saxen och lekte frisör. Jag vet att mina vänner i Sverige inte hade litat på mig, haha! Men Ida gjorde det, och det blev faktiskt helt okej. Så jag kanske ska satsa på en frisörkarriär när jag kommer hem till Sverige. Vad tror du Bitte? Ida blev nöjd och det såg faktiskt inte förjävligt ut! När vi sedan städat bort allt hår satte vi oss i bilen och letade upp ett ställe att äta lunch på. Vi hamnade i Walpole på en pub! Mysigt ställe där en amerikansk fotbolls match visades och där fansen skrek som galningar.

Jag har haft en toppenhelg! Här kommer lite bilder! Ikväll är det månadens aupairmöte. Maria plockar upp mig om en timma! Blir nog ett inlägg till senare ikväll!

Lindt Chokladaffär


CHOKLAD!


Jag på outletet


Ida steker pannkisar :)


Har verkligen haft en toppenhelg och nu är jag redo för en ny arbetsvecka!


Friday morning!

Hello my friends! It's friday - again!
Jag vet att jag säger detta väldigt ofta, men vad är det för fel på tiden? Den bara rullar iväg! Det är lixom fredag nu igen. Jag blir seriöst lite rädd! Mer än en månad här i USA, jag kan inte förstå det. Någon måste nypa mig i armen!

Imorse gick allt galant med barnen, det är lite sura miner från mellankillens håll, men det går bra. Jag har hittat några knep som funkar, men det är klart att det är tråkigt att hela tiden behöva tjata och tjata. Vi hann även med ett tvprogram imorse också! Men idag blev det Mickeys clubhouse! Jag har bestämt att de bara får titta på pedagoiska program när jag jobbar! Inge scooby-doo! För därifrån lär de sig fula ord och hur man slåss. Och om monster. Icke bra! Så en regel jag har är att bara titta på pedagogiska program som Handy Manny, Mickey's clubhouse och liknande. Det är roligt även fast de lär sig saker!

När jag lämnat barnen i skolan, vet ni, när man lämnar barnen i skolan här är det som en drive in, man kör bara fram till grinden, så öppnar läraren dörren och plockar ut barnen och sedan är det bara att rulla iväg igen. Samma sak när man plockar upp barnen! Blev lite chockad första gången. Jag klev lixom ur bilen men det behövde jag tydligen inte göra, strange!

När de var avlämnade tog jag mig till affären och köpte mjölk och havregryn så jag kunde göra en god frukost! Blev gröt, äggmacka, skinkmacka och apelsinjuice. Så himla gott! Nästan som hotellfrukost! YAMMI!

Blir bara att ta det lugnt idag, ska till banken innan jag plockar upp pojkarna. Jag tror "mim" och "pa" kommer förbi idag också..Och ikväll är det pizza friday!

Ha en bra dag allihopa!

Puss och Kram!

Jag är en cool aupair!

Då var torsdagen också avklarad! Idag gick det förvånadsvärt bra på morgonen med frukost, få på dem kläder och så vidare. Vi hann till och med titta på ett avsnitt av Handy Manny! Och det är inte ofta! Men imorse var jag ensam med barnen, tror det gör ganska stor skillnad. Är föräldrarna hemma eller någon annan, så ska de alltid bråka och vara jobbiga. Men imorse gick det riktigt bra! Då känner jag mig som en duktig aupair!

När barnen var i skolan tog jag en powerwalk/springtur. Jag gick snabbt till mitt mål, sen sprang jag lite på hemvägen. Det gick faktiskt riktigt bra. Och sedan gick jag in i Lekrummet och satte på On demand på tvn där det finns träningsprogram. Så jag satte på ett träningsprogram för ben och höfter. Så tränade lite styrka också! Duktig tjej jag är! När jag var klar med träningen tog jag en dusch och sedan åkte jag till postkontoret för att posta ett brev. Hon som jobbar där är så trevlig! Hon känner igen mig och är alltid lika snäll och hjälpsam. Amerikanare är så himla snälla!

När jag hämtat pojkarna sitter barnens farmor och farfar på bron och väntar. Det är skönt när de är här, de betyder inte lika mycket jobb för mig, men samtidigt är det svårt att veta om jag ska säga åt dem eller inte när de är i närheten. Men jag är omtyckt och idag bakade vi en ny sats med kakor eftersom de andra redan tagit slut..

Emma tycker förövrigt att jag är "the coolest aupair ever!" för idag när hon hade hicka så sa jag "om du hickar en gång till så får du ingen klubba" och guess what? Hon slutade hicka! Det funkar ju alltid att "hota" med något. Hon tyckte jag var awesome och en jättecool aupair! Haha!

När vi skulle äta middag idag, så skulle de äta majs och värma den i micron, jag bad dem spara lite kall majs åt mig. Och när jag satt och åt det till middagen fick jag höra "is it a Swedish thing to eat the corn cold?" De satt och skrattade åt mig för att jag åt majsen kall. Det är tydligen som att äta den "rå" för dem. Haha, jag älskar majs. Och guess what mamma, det är greeen giant majs!

Jag är en cool aupair, no matter what they say!


High School Musical

Godkväll!
Arbetsdagen har gått bra idag! Tog en powerwalk med min tyska vän Maria idag. Men vi gick vilse. Eller hon gick vilse. Vi hamnade i ett cross/fyrhjulingsspår istället för ett motionsspår och sedan tappade hon bort sin hund..Herregud. Så jag tror jag får ta mina powerwalks alone i fortsättningen.

Nu sitter jag i min säng och tittar på High School Musical på Disney Channel! Det har visat alla tre filmerna nu i rad måndag, tisdag och onsdag! Jag gillar't!

Blir en tidig kväll ikväll! Vilket känns skönt, jag är så himla trött! Har även börjat dyka upp lite planer för helgen :)

Godnatt! :)

(Jag kommer sluta uppdatera om ni inte börjar kommentera!!)

Cookies!

Hej!

"Mim" kom förbi (barnens farmor) och vi pratade lite innan jag åkte för att plocka upp Emma i skolan. Hennes dramaklass blev inställd så plockade upp henne klockan 3 som vanligt. När vi kom hem bakade vi allihopa Chocolate Chip Cookies! De blev otroligt goda! Vi ska nog göra fler imorgon så vi har på lager! De är verkligen magiskt goda! Sådär sega och med chokladbitar. Yammi!

Kvällen gick väldigt fort, även fast det var lite sura miner så gick tiden undan och nu sitter jag på mitt rum igen. Imorgon är det onsdag, då har halva veckan gått. Jag tycker det är jätteläskigt hur fort veckorna går! Jag hinner knappt med.

Jag har fortfarande inte fått mitt gymkort! Jag börjar bli lite panikslagen nu, jag behöver det! Jag behöver gå på ett aerobicspass och bränna fett! Jag märker att jag gått upp lite, för jag äter på andra tider, jag småäter, testar nya saker, äter ute och så vidare. Men så länge jag börjar träna så gör det inte så mycket. För när jag väl börjat träna, vet jag att jag inte kommer kunna sluta träna, vilket är bra! Vill få tillbaka mina träningsrutiner, imorgon ska jag tjata på mina värdföräldrar igen!

Ikväll ska jag mysa framför Idol och lite andra härliga program!

Fortsätt kommentera och maila, jag blir jätteglad! Alla mail jag får gör min dag! TACK !


the oc

Hej!
Förmiddagen har varit lugn och skön, jag pratade med min kära mamma på msn på förmiddagen och det var så mysigt så. Sedan tog jag en dusch och åkte och hämtade upp pojkarna. Jag vet inte vad de har för rutiner här, men när pojkarna bad om godis precis innan lunchen och jag sa nej, så bröt trejde världskriget ihop. Jag var världens sämsta barnvakt och jag fick höra "you making me sad" några gånger. Men hallå? Godis innan maten? Jag sa att de kunde få en godisbit efter maten, men då hade de glömt bort att de ville ha godis.. Ja, barn alltså..

Nu ligger pojkarna i varsin säng och sover, såå skönt! Jag sitter i soffan och tittar på The OC på tvn och har precis satt igång en diskmaskin och en tvättmaskin. Barnens farmor kommer hit senare idag, tror jag. Hon sa att hon skulle dyka upp! Det är alltid lika spännande. Jag hoppas nästan hon dyker upp snart så jag får lite sällskap. Jag ska nog läsa i min bok snart, jag passar på att göra lite allt möjligt när pojkarna sover. Bland annat tvätta kläder och läsa böcker. Det är avkopplande och faktiskt rätt mysigt!

Emma ska hämtas senare än vanligt idag då hon har dramaklass. Så hämtar henne runt fyra, hoppas hoppas pojkarna sover ända fram tills dess! Sedan ska vi leka lite innan jag ska laga middag.

Nej, nu ska jag avsluta detta inlägg och kolla till tvätten.

Hoppas allt är bra med er där hemma!

Jag och min kära mamma


9 månader

Idag har jag och min älskade Ronny varit tillsammans i nio månader. Nio månader av ren kärlek, lycka och trygghet! Våra månader tillsammans har verkligen gått fort, och det gör lite ont i hjärtat att veta att han är så långt ifrån mig. Man kan lixom inte få den där kramen som betyder så mycket, eller det där samtalet sent på kvällen där han säger "godnatt älskling, jag älskar dig" . Det saknar man. Jag saknar det jättemycket. Men även fast han är så långt bort, så är han ändå så himla nära. Han finns i mitt hjärta. Mitt hjärta bär jag alltid med mig, vilket betyder att Ronny alltid är med mig. I mitt hjärta, och i mina tankar. Det är otroligt skönt, och han känns så nära på det sättet!

Tack för att du stöttar mig älskling, och visar mig den kärlek du visar till mig! Hade aldrig klarat av att åka på denna resa om du inte stöttat mig. Så TACK! Snart ses vi igen.

Dessa nio månder är bara början på vårat liv tillsammans!

Jag älskar dig min prins!

Tack för allt du gör och allt du säger, det betyder mycket!


Måndag!

Hej!
Då har man jobbat sig förbi veckans första dag! Dock har jag haft en extrem huvudvärk idag och det har inte varit positivt! Eftersom jag har ganska tuffa dagar med mina små söta monster så blir det inte lättare när man har huvudvärk! Idag har vi bland annat sjungit och dansat till Hannah Montana låtar!

Nu sitter jag i min säng och väntar på middag. Sedan ska jag sova tidigt, ingen rolig huvudvärk jag åkt på! Imorgon är det tisdag, en ny dag som man ska ta sig igenom. Det ska bli spännande.

Vi hörs kanske lite senare, ville bara lämna ett levnadstecken!

Puss och kram!

Förresten! Glad att jag kunde glädja så många med min lilla incident ;) haha!

Tänker på er där hemma! Saknar er!

Svenskt godis

När jag låg i sängen hemma hos Ida igår så kom hon med en present till mig. Sötnosen hade varit på IKEA här i Boston och eftersom hon visste hur mycket jag saknade Marabou så hade hon köpt detta till mig! Hur söt får man vara? Jag blev så himla glad! Och min helg var räddad! Chokladen är dock redan uppäten.


Valsafari

Hej!
I fredags när jag slutat jobbet åkte vi till min värdmammas föräldrars hus, vilket magiskt hus! De var helt otroligt! Skulle verkligen inte tacka nej till att bo där!! De skulle ha pizza friday! Men jag hann bara dit och vända, för jag skulle ta tåget in till Boston för att träffa min Ida. Vi gick runt på Bostons gator en fredagkväll och hamnade tillslut på Cheezecake Factory för middag! Det blev en väldigt sen middag, men vi åt den bästa maten i Boston och pratade. Det var hur trevligt som helst! När vi sedan skulle ta oss hem till Ida, där jag spenderade helgen, så kom vi knappt hem. Vi satte oss på fel tunnelbana, och det ena ledde till det andra och vi kom hem väldigt sent, dock helskinnade! Vi somnade bums i säng! Otroligt skönt!

Morgonen därpå åt vi en gudomlig frukost och tog en varsin dusch innan vi åkte in till Boston! Rebecca känner två killar som hade fixat biljetter till en valsafari, så jag och Ida var bjuda och vi åkte in för att möta Becca, Nelli och grabbarna! Turen tog mer än tre timmar och vi var mitt ute på havet och såg valar! Det var hur häftigt som helst! De var såå himla stora och jag var helt lyrisk! Jag har aldrig sett valar på riktigt förut så det var verkligen coolt! Man såg fenorna och ryggen. Och flåset! Usch va det var coooooolt! När turen var klar gick vi till cheers! för middag! En pub där de spelade livemusik och vi åt hamburgare, supergott! Jag och Ida tog oss hem hyffsat tidigt och tittade på en romantisk film och åt chokladglass. En otroligt bra kväll! Vi somnade gott båda två, nöjda efter att få ha sett riktiga valar!

Idag, söndag, åt vi ännu en långfrukost och tittade på ett Idolavsnitt och ett Ensam Mamma Söker avsnitt. Så underbart att se svenska tv-program!








Underbar helg med Ida och massa annat folk! Ikväll blir det mys framför datorn och tvn! Ny jobbvecka imorgon, bara bita ihop och ta sig igenom den också! Here we go!

Fredag!

Äntligen är det fredag! Veckorna går så himla fort! Barnen är i skolan just nu, och jag har stoppat in en tvätt i maskinen. Väntar på att den ska bli klar så jag kan stoppa in nästa. Sedan måste jag till banken och lösa ut min lön, så jag har lite pengar att röra mig med i helgen. Jag måste köpa en regnjacka! Idag regnar det här, och jag insåg att jag aldrig tog med mig min regnjacka, så får bli att köpa en!

Idag har Ladies Night premiär! Jag är faktiskt lite ledsen att jag inte kan gå i år. Men mamma, om du vill gå, så får du göra det! Men det är väl lite tråkigt att gå själv kanske? ... hihi. Dock är inte Martin med på alla föreställningar, han är bara en bonus i år. Han börjar väl bli gammal och sliten. Nej, men skämt åsido! Lite tråkigt att jag inte kan gå på det, och mamma, OM du går med någon tjejkompis, så hälsa Martin från mig! Säg att hans inbjudan fortfarande är giltig till detta land! Jag kan boka en stor scen till honom!

Martin och jag i somras
hoppas du får en grym turné med Ladies Night trots att jag inte är med i publiken ;)

 

Vet inte om jag hinner skriva något mer innan helgen och i helgen, men vi hörs! Take care!


En månad

Det är sant! Idag har jag varit i staterna en månad! Idag har jag varit ifrån Sverige, min familj, min pojkvän och mina vänner i en hel månad! Det är helt underbart vad veckorna går fort! Jag är så glad att jag är på denna sidan atlanten, jag ångrar inte en sekund att jag åkte!

En månad har gått så himla snabbt, så hur snabbt kommer inte de återstående 11 månaderna gå? Herregud. Det är läskigt när man tänker på det!

Fick mail från min mamma idag där hon bifogade bilder på vår bebis där hemma, jag saknar honom! Han är såå söt, saknar att få jaga honom runt i huset och få krupp på honom när han får spel där hemma. Åh, min älskade lilla hund. Jag saknar dig!

Zack!


Bajs

Jag har gjort bort mig. Eller jag skämdes i alla fall! Jag är faktiskt en ärlig människa, därför tänker jag dela med mig av en pinsamhet jag var med om alldeles nyss. Aupair livet är inte alltid glamouröst och ibland kommer du klanta dig! Du kommer råka blanda tvätt, förminska din värdpappas dyra Chanel skjorta i tvätten, ta sönder en glasskål eller vad som helst! Idag gjorde jag något som fick mig att få röda kinder. Det har ingenting med att ta sönder något, vilket jag är glad över. Men jag vet att jag kommer att få höra detta länge av min värdpappa! Vill ni höra vad jag nyss gjorde? ..

Jag var ensam hemma, satt på toaletten och njöt av att få ut dagens matintag.. om ni förstår vad jag menar! Försöker vara lite fin i orden..När jag sedan är klar och ska spola, så går vattnet inte ner i toan, vattnet börjar STIGA! Jag fick panik. Vet ni vad jag då gör? Jag spolar igen! Hur dum får man vara? Men när paniken talar, så gör man dumma saker. Tillslut hade jag toalettvatten över nästan hela badrumsgolvet..Det kändes inte fräscht och jag visste inte alls vad jag skulle göra. Jag smsade min värdmamma i panik och frågade när de kom hem. De kom tio minuter senare. Jag förklarar vad som hänt och Shawn går snällt ner i mitt badrum med lite prylar och jag sitter kvar uppe i soffan framför tvn. Jag vill inte se. Men jag varndade honom. Jag sa "Just for your information.. it can be.. you know.. som stuff.. left .. in the toilet" Jag skämdes, han bara skrattade och gick ner. Jag gick efter lite senare och där står han med handdukar över hela mitt badrum.. Det luktar bajs i hela rummet. Jag tar över, det kändes så hemskt att låta honom stå där..

Även fast jag torkat upp allt från golvet, så känns det inte så fräscht. Så jag tar fram skurartiklar och går igenom hela mitt badrum! Nu luktar det i alla fall gott och jag sitter i min säng och skrattar åt händelsen. Men för några minuter sedan hade jag panik. Och vet ni vad? Shawn har visat mig en knapp jag kan trycka på om det händer igen. Haha. En KNAPP! Här snackar vi teknik!

Detta var otroligt pinsamt, men vad finns det att skämmas för egentligen? Bajs är normalt, att gå på toa är normalt, och att det blir stopp i toan är fullt normalt.

Jag funderar på att köpa lite blommor till Shawn eller kanske laga middag någon dag. Är nog skyldig honom det! Min hostmum sa till mig "Elin, there is nothing in this house who can't be fixed, don't worrie" Skönt att mina hostparents tog det så bra i alla fall! Det var ju trots allt lite komiskt!

Jag bjuder på detta!

Jag är trött och sliten

Helt slut! Ögonlocken orkar jag knappt hålla öppna så nu blir det bums i säng! Förhoppningsvis blir morgondagen lättare att ta sig igenom!

Almost Friday!

okej, sleep tight!

Och mamma och pappa, jag skulle gärna vilja prata med er snart!

Puss och Kram

hard work work

Godkväll!
Jag jobbar fortfarande, men barnen är i sina sänger och ska förhoppningsvis sova. Jag hör att de pratar. Pojkarna är värst! Hatar att de sover i samma rum!

Om jag sa att gårdagen var en sådan dag som man bara ville packa väskorna så tar jag tillbaka det nu! För igår var ingenting om man jämför med idag! Det har varit sura miner hela dagen idag! De har gråtit för att ballonger haft för lite luft, att soppan varit för varm .. ja, de har gråtit för småsaker. Jag antar att de är trötta eftersom de går i skolan hela dagarna. Jag brände även barnen middag idag när jag var tvungen att sätta en unge i timeout. De började lukta bränt och sedan var maten kölsvart..

När jag satte mig i soffan med barnen efter middagen för att titta på en film, kände jag att jag nog inte hade andats på hela dagen, det andetaget jag tog då, var det tyngsta jag tagit på länge, och jag kände att jag kunde somna vilken sekund som helst.

Cici och Shawn är på något möte ikväll, så de frågade om jag kunde jobba lite extra. Egentligen hade jag planer att gå på bio.. men kände att jag ändå är så trött, så kan lika gärna jobba! Så nu sitter jag här, hör barnen där uppe, hoppas de somnar snart, och hoppas mina hosts kommer hem så jag kan gå ner o krypa ner i min säng och bara mysa!

Juste! Jag tog en powerwalk idag också! OCH åt omelett till lunch! Det börjar lika något!

Vi hörs senare ..

bara två dagar kvar till helg.. lääängtar!

Kväll

Nu har denna dag också sprungit ifrån mig! Jag måste erkänna att det varit en väldigt tuff dag idag! Gråtande barn, kiss på golvet, skrikande barn.. ja jag kan fortsätta men tänker inte göra det. Mina barn är verkligen underbara vissa stunder, men självklart finns det en motsats också. Idag var en dag då jag bara hade lust att packa väskorna och sätta mig på första bästa flyg hem. Men samtidigt så är det så skönt att gå ner på rummet efter en hård arbetsdag och känna att man klarat det! Det blir man glad av!

Kvällen har jag ägnat åt att titta på Idol och på Dansfeber på tv4.se. Svenska underhållningsprogram! Dansfeber var något nytt, väldigt roligt men hallå - kunde ni inte komma på något bättre? Visst är det roligt att se, men ja.. har sett bättre! Jag är i alla fall glad att jag kan se Idol!

Imorgon är en ny arbetsdag, så man kanske ska börja tänka på refrängen snart. Kanske kolla på en film och somna till, det vore inte helt fel!

Godnatt och sovgott! :)


powerwalk

Då var det tisdag igen. Körde barnen till skolan imorse och sedan åkte jag hem o kokade gröt och kokade ägg som jag sedan hade på mackan. Har saknat denna riktiga frukost! Hemma i Sverige äter jag gröt nästan varje dag till frukost och polarbröd med ägg eller leverpastej! Igårkväll hittade jag havregryn här i skåpet så imorse blev det gröt med blåbär och mjölk samt en äggmacka! Hur gott som helst, och nyttigt! För idag har jag bestämt att jag ska börja bli nyttig igen. Sedan jag kom till familjen har jag provat så mycket nya saker och jag har ätit alldeles för många cheezecakes! Men nu ska det bli ändring! Så efter min dunderfrukost stoppade jag ipoden i öronen och tog en powerwalk här i området! Solen stekte så jag svettades extra mycket! När jag kom hem satte jag på en musik-kanal på tvn och gjorde situps, armhävningar och lite andra övningar. Nu är jag helt slut!

Jag ska försöka börja äta mer nyttig mat, inget snacks på eftermiddagen, och framför allt börja träna igen! Jag ska få mitt gymkort i veckan, och när jag väl fått det kommer det bli lättare. Då kan jag gå på zumbapass, aerobicspass och så vidare. Det ser jag verkligen fram emot! Saknar friskis och svettis!

Självklart kommer jag fortsätta unna mig saker när jag är här, det är svårt att motstå vissa frestligheter! Men jag är här nu, och jag vet aldrig när jag kommer hit igen. Jag måste få prova nya saker, och det är tillåten om jag bara tränar! Jag vet att jag redan gått upp något kilo eller två. Det känner jag och jag är inte blind.. jag ser mig själv i spegeln varje dag. Men från och med idag blir det ändring!

Powerwalk varje dag fram tills jag fått mitt gymkort! Sen blir det gymmet!

Nu måste jag hoppa in i duschen innan jag drunknar i mitt eget svett. Om en timma ska pojkarna även plockas upp från skolan. Så ska passa på att göra något för min skull, innan jag börjar jobba igen.

Take Care!

Vänner

Att vara ifrån familj och vänner är inte enkelt. Det är tufft. Man är van att ha sin familj, familjens vänner, sina egna vänner och sin pojkvän runt omkring sig. Inte längre än ett telefonsamtal bort. Från en dag till en annan, förändrades allt. Jag kom till ett land där alla var främlingar. Jag kände ingen. Jag hade inga vänner. Jag flyttade in hos en familj, som var totala främlingar till mig. Det är verkligen svårt att föreställa sig hur tufft det är. Men samtidigt är det så himla spännande! Jag har tvingats träffa nya vänner. Jag har klickat väldigt bra med några stycken och träffar fortfarande nytt folk nästan varje helg. Det är roligt! Alla här är i samma situation. Men det är inte som hemma. Man kan inte ringa och prata med sin närmsta vän i flera timmar. Jag ska inte klaga, för jag har haft tur. Jag har hittat en ny bästa vän. En vän, en syster. Jag har funnit Ida. Hade jag inte klickad med Ida, vet jag inte vad jag hade gjort. Vi kan prata och det känns som om vi känt varandra forever. Det är jag så himla tacksam för och jag värdesätter vår vänskap högt!

När jag är här, tänker jag på mina vänner där hemma. Vänskap är svårt men underbart. Jag har redan börjat förstå vilka som betyder något för mig. När man åker iväg ett år som jag precis gjort, så kommer man märka vilka som är ens riktiga vänner. Vilka som är kvar när man kommer hem, och vilka som stöttar en under resans gång. Jag har redan börjat märka. Jag är så himla glad och tacksam för alla mail jag får! Alla som vill boka skypedejt och så vidare. Alla som undrar hur jag har det som vill prata. Jag uppskattar det. Jättemycket!

Jag är även glad över att min mammas vänner hör av sig! Jag blir så glad! Alla kommentarer, alla mail - allt! Det betyder jättemycket för mig att ni hör av er, att ni tänker på mig. Jag blir så varm i hjärtat!

Det är inte en lätt resa jag gör, men det är så otroligt spännande! Varje dag är en utmaning och jag behöver er med mig! Jag sänder ofta en tanke till er där hemma. Även fast jag får nya vänner här, kommer jag aldrig glömma er där hemma. Ni kommer inte ersättas, ni kommer alltid ha samma betydelse, samma plats.

Jag och min nyfunna vän Ida :)


great song

Denna låten spelas typ all the time på radion när jag kör bil! Den är bra och jag sjunger med och skruvar upp volymen på max!

Aquarium

Hej!

Nu ska jag berätta vad jag gjorde i söndags. Jag var på New England Aquarium här i Boston. Det var ett aupairmöte för Idas aupairgrupp och jag joinade! Det var coolt att vara där men jag hade faktiskt förväntat mig mer!
Jag såg pingviner, rockor, maneter och ... hajar! Det var fränt och jag var nästan som ett litet barn igen!

Här kommer bilder!








Det var väldigt coolt! Jag tog så mycket bilder jag kunde och försökte få bra bilder. Det var svårt för de flesta varelser var snabba och det var rätt mörkt där inne.

Men det var SÅ COOLT att se en haj! Jag blev lite rädd, den var sååå stor och sååå stel. Det kändes som om han tittade på en hela tiden och tänkte "du vore en god middag"

En trevlig dag med en ny Bostonupplevelse!

Mitt nya schema.

Imorgon börjar skolan på riktigt. Det innebär att jag får ett nytt schema. Det ser ut såhär:

07.30-09.00 - WORK
- ge barnen frukost, klä dem, borsta tänder osvosv..
- köra till skolan

09.00-12.00 - OFF

12.00 - 19.00 - WORK
- Plocka upp Jack och Will klockan 12
- Ge dem lunch, sedan ner i sängen för nap
- hämta Emma klockan 3
- Lek fram till 5
- Middag
- Bad + pyamas

Det kommer vara tufft att behöva jobba till 19 varje dag. Men jag tror jag fixar det. Jag uppskattar att jag är ledig på förmiddagarna när det är ljust ute. Jag ska passa på att träna och sådana saker då. Så det blir nog perfekt! Och efter en jobbdag är man ändå så trött och man kan faktiskt göra saker efter klockan 19 också! Jag har ju bil och kan ta mig överallt.

Jag jobbar 8 och en halv timma per dag och som max får man jobba 10 timmar. Så jag ska inte klaga. Jag är nöjd med mitt schema och jag känner på mig att dagarna kommer springa iväg nu när man har ett riktigt schema och kan planera dagarna lite lättare.

Det bästa av allt är att jag inte har några cerfews. Cerfew är en tid då man måste vara hemma. Alltså att man tex inte får vara ute senare än 22 en arbetsdag eller senare än midnatt en lördag. MEN! min familj har sagt till mig att de litar på mig och att jag är en vuxen människa. De litar på att jag tar ansvar för mitt jobb och att jag vet bäst själv när jag behöver hoppa i säng. Så om man säger såhär.. min familj behöver INTE vara orolig.. för jag går alltid och lägger mig i tid om jag ska upp dagen efter. Jag är inte den som ränner ute på kvällarna. Det kan nog mina föräldrar hemma i Sverige intyga :)

Nu ska jag sova, imorgon börjar allvaret. Önska mig lycka till!

Godnatt :)

(Idag har jag saknar min mormor jättemycket! Har tänkt på henne hela dagen..)

Helgen

Godkväll!
Jag har haft en fullspäckad helg som har varit helt underbar! Delar upp helgen i olika inlägg, så det inte blir så mycket på en gång!

Lördag
Jag gick upp tidigt för att ta tåget in till Boston där jag mötte Ida, Nelli och en ny svensk tjej som heter Nina. Vi tog oss till en del av Boston och anmälde oss till en ducktour. En ducktour är som en sightseeingbåt som går både på land och i vatten. Vi har länge velat göra en sådan tur men det är svårt att få biljetter, men i lördags var vi där tidigt och fick tag i biljetter! Turen tog ungefär en och en halva timma och det var riktigt roligt och intressant! Vi åkte runt i Boston City och såg även Boston från vattnet! När vi haft vår lilla turisttimma gick vi såklart till Cheesecakefactory..Det är nästan lite pinsamt att vi har varit där varje helg nu sedan vi kom hit.. men vi var ju tvugna att visa den nya tjejen var den bästa restaurangen ligger..

När vi köpt varsin Cheezecake gick vi till en vattenpark och tog lite foton och solade lite. Sedan blev det shopping! Jag köpte nya leggings och en tshirt. Jag ska försöka shoppa så lite som möjligt, men detta behövde jag verkligen. På kvällen följde Ida med mig hem till mig och vi hade en sleepover at my place! Det var jättemysigt! Vi låg i sängen och pratade och tittade på tecknad film. Det var verkligen supermys!

Här kommer bilder från dagen!

Här är en ducktour!


Ida och jag


Alla flaggor var på halvstång eftersom det var 9 år sedan katastrofen med World trade center


Boston från vattnet


Jag vid vattenparken



Ida, Nina, Nelli och jag framför ducktourbåten



Jag i vattnet


När vi frågade en polis efter vägen, erbjöd han oss en åktur på sin moppe! Amerikanera är SÅ givmilda!


Jag har massor av bilder! Detta var ett urval. Förmodligen kommer jag lägga upp de andra sedan. Imorgon kommer ett inlägg om min söndag, missa inte det! För jag har idag sett något som jag ALDRIG trodde att jag skulle se..

thank god, its friday!

Det är fredag - igen!
Nu börjar jag nästan tycka att det är lite läskigt för att veckorna tas ifrån mig! Idag har jag varit hos familjen i tre veckor. Snart en månad i landet.

Idag har Jack och Emma varit i skolan. Jag och Shawn körde dem till skolan och här är verkligen första skoldagen något stort. Shawn filmade och alla barnen sa i kör "Happy first day in school". Jag, Willie och "mim" åkte till Target och shoppade lite och så vidare. Det var väldigt mysigt! Jag känner att detta liv är lite tiptop! Jag gick med en latte i ena handen, hade Willie i ena handen och så gick jag och sa vad jag behövde till "mim" så betalade hon. Fast det måste tilläggas att detta är slitsamt och det är itne alls en dans på rosor! Självklart är det ett fantastiskt liv jag lever och det är viktigt att man gör det till två världar. Man får inte glömma bort att man även är här för att ta hand om andras barn! Det är ett enormt ansvar!

På kvällen tänkte jag städa mitt rum, men alla cleaningartiklar var slut! Så det slapp jag. Istället blev det pizza (pizzafriday). Jag ska snart sluta delta på Pizzafridays för jag kan inte äta pizza varje fredag i ett helt år.. noway im doing that!

Jag och Cici tog sedan bilen för att köpa glass! Så har precis tryckt i mig chokladglass! Underbart gott! Tur att jag får börja träna snart! Har packat väskan inför mitt Bostonäventyr imorgon. Ska upp tidigt imorgon också för att vara inne i City i god tid.

Ha det så bra allihopa så hörs vi kanske imorgon! :)

Au pair training school

Detta är min klass från aupairskolan! Vi var den största klassen på hela skolan! Mig hittar ni till vänster, bakom Ida (hon i rosa linne) Hello America!


Pippi långstrump

Hej!
Idag har varit en toppendag! Barnen har skött sig riktigt bra och vet ni vad? Jag sjöng pippi sången för den för  första gången och dansade lite till. Haha! De skrattade så de höll på att storkna! De tyckte jag var riktigt funny! Men jag måste ju bjuda på mig själv! Sedan visade jag dem alla låtar! Pippi, madicken, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket.. men de älskade pippi mest. Jack har nästan lärt sig början på texten! Han är såå söt! De har lite svårt att uttala vissa ord, men de  försöker, och de vill lära sig vår underbara pippisång! Jag kände mig lite töntig som stod där på gräsmattan och sjöng & dansade till Pippi Långstrump. Men vad gör det? Jag jobbar med barn. De älskar mig för att jag tar hand om dem och för att jag leker med dem. Det var ett roligt ögonblick och jag har en känsla av att det kommer komma fler!

När pojkarna hade sina naps och Emma var hos frissan med Cici så passade jag och Mim (barnen mormor) på att städa i lekrummet. Jag trivs inte alls i lekrummet, det är en enda röra! Så jag tog ut alla deras målarböcker och började sortera och kasta. Jag höll på i flera timmar och jag är fortfarande inte klar. Vet ni? Jag och Mim sa till och med åt the houskeeper att inte städa där inne, för vi ville göra det själva. Hur sick är inte det ?! Städa frivilligt.. ja är man knäpp så är man! Men vi har en annan housekeeper just nu och hon är inte alls lika bra, vi litar inte på henne. Så vi kände att detta var bästa alternativet. Vi ska dock fortsätta nästa vecka och börja slänga lite leksaker.. Idag har vi bara gjort hyllor. Nästa vecka tar vi oss an leksakslådorna.

Ikväll blir det ännu mer mys! Ska nog hämta en macka snart, sedan titta på Idol igen. Imorgon är det fredag! Det är verkligen stört hur veckorna bara springer ifrån en! Imorgon blir nog en rolig dag! Jag ska gå upp vid 07.30, klä barnen, göra frukost och allt sådant, sedan köra dem till skolan med Mim. Sedan åker jag, Mim och den yngsta, som är ledig imorgon, och shoppar!

Godnatt! Vi hörs imorgon!
Förlåt för långa inlägg, men behöver skriva av mig lite!

Puss och Kram!

Idol

Godkväll!
Jag har spenderat en timma åt att titta på svenska idol på datorn över internet. Jag hade ingen aning om att det hade börjat, Sofia berättade det för mig! Herregud. Jag kommer verkligen sakna alla dessa program. Snart börjar ju Let's dance också. Och melodifestivalen. Hur ska jag klara mig utan dessa program? Men jag tittade i alla fall på svenska idol och det var skönt! Allt känns lite mer som hemma då! Mamma, kan du spela in Let's Dance när det börjar?

Min dag har varit bra, men tuff! Alla dagar är tuffa, jag får kämpa mig igenom dagarna. Jag är glad att alla mina dagar går så himla fort. Jag älskar mina barn, de är söta och jag vill verkligen inte byta familj! Jag trivs bra hos Shawn och Cici och de tar verkligen hand om mig! Men ibland får barnen mig att vilja packa väskorna och åka hem..De kan vara pain in the ass ibland. Det är blandade känslor. Det finns andra som har det så mycket sämre. Och vet ni? Genom att ha det så tufft med barnen, så växer jag som person! Jag försöker se allting positivt och det hjälper mig! Jag växer varje dag, känner mig starkare och ser fram emot nästa dag - med nya utmaningar! Ingenting känns omöjligt när man har tagit sig igenom en arbetsdag med dessa busfrön!

Jag känner att jag verkligen vuxit mycket på de tre veckor jag varit här, det känns mycket bättre nu. Första veckorna grät jag varje kväll, kände mig ensam, allt var nytt. Jag kände mig helt enkelt inte bekväm i mitt nya liv här i Boston, USA. Men idag känner jag mig lycklig på kvällarna, jag är glad när jag slutat jobba. Jag kryper ner på mitt rum, läser mail, pratar med folk på msn. Kanske möter en kompis här i USA för en kaffe eller en middag på en restaurang. Jag har alltid tyckt om att vara lite ensam. Jag har aldrig varit beroende av att ha någon vid min sida hela tiden. Det är jag tacksam för nu. Självklart har jag alltid haft mamma bredvid mig och varit väldigt hemmakär. Men när det gäller kompisar eller att göra saker på egen hand, så har det aldrig varit något större problem. Det stora problemet är att vara ifrån min familj. Min mamma. Min pappa. Min bror. Min hund. Men det är mycket bättre nu. Jag har kommit så bra in i mitt liv här. Jag känner mig stark. Självklart saknar jag alla där hemma varje dag, men snart är jag hemma igen.

Jag lever livet på egen hand i ett år och jag älskar det! Jag har det verkligen superbra! Jag har  träffat många fina människor och jag upptäcker sidor hos mig själv som jag inte trodde fanns! Jag är stolt över mig själv att jag sitter och skriver detta, det är jag faktiskt. Mitt liv är underbart! Mitt liv i Boston är fantastiskt! Mitt liv i Boston, USA, är här och nu. Jag ska ta vara på varje minut! Jag ska fånga dagen mamma!

Precis såhär känner jag mig just nu! Min kära vän Lenita har tagit bilden när hon o jag hade picknick vid görveln. Jag är lycklig över att vara i USA!


Hur allt började

Det är säkert många utav er som undrade hur min USA-resa började. Varför jag bestämde mig för att åka och så vidare. Det hela började med att jag hade haft lite tankar på att göra något annat efter gymnasiet. Resa, se någonting. Jag ville ändå förbättra min engelska. Jag kände att engelskan var mitt största hinder när det gällde det mesta. Även till att göra denna resa. Jag tänkte "hur ska jag kunna bo i en amerikansk familj och ta hand om deras barn, när jag inte ens behärskar språket?" Men den tanken fick mig att åka. Jag ville inte att engelskan skulle hindra mig för alltid. Det bästa sättet att lära sig engelska måste nog ändå vara att vara omkring den hela tiden!

Jag pratade med min vän Caroline, hon var också lite intresserad. Så vi bestämde oss för att gå på ett informationsmöte tillsammans. Det var en onsdag. Det var mörkt ute och lite småkyligt. Vi letade oss fram till Strandvägen i Stockholm, där kontoret ligger, och där informationsmötet höll hus. Vi kom för tidigt, så vi tog en hamburgare i närheten.. Vi pratade mycket innan och vi var typ nervösa. Men vad hade vi att vara nervösa för? Det var ju bara ett möte. På mötet var det mycket folk. Mycket information och mycket kakor! Det var spännande att höra och man blev otroligt taggad att åka. Man fick höra mycket positivt men även lite negativt. Jag och Carro tittade på varandra då och då och log. Vi kände att det var något för oss, samtidigt som om det kändes så långt bort och så overkligt att just jag skulle göra en sådan här sak. För om man går på ett informatinsmöte, så har man nog ett ganska stort intresse.

Efter mötet tog vi en promenad tillbaka till City där vi satte oss på Bolero och tog en varsin xcider. Vi pratade igenom mötet och det slutade med att vi skålade. Vet ni vad vi skålade för? Vi skålade för att vi bestämde oss för att ge oss ut på denna resa tillsammans. Carro var väldigt kluven, hon sa "du kommer komma iväg såå mycket tidigare än mig, för du är mer taggad" Hon tvekade väldigt mycket innan hon tog sin ciderflaska mot min där på restaurangen.

Idag har Caroline varit här i 7 månader och jag snart en månad. När vi börjat vår ansökan via Cultural Care, hjälpte de oss att försöka få familjer i närheten av varandra. Men det fanns ett problem. Jag hade inget körkort. Jag hade inte ens börjat övningsköra. Carro hade sitt körkort, så hon kom igång mycket tidigare med matchningsprocessen. Tillslut hade hon en match. En match hon tackade ja till. Jag satt kvar utan körkort. Carro var påväg till USA. Jag var hemma i Sverige ett steg närmare körkort. Jag var så glad för Carros skull! Så himla glad! Speciellt eftersom hon var så tveksam i början, hon trodde jag skulle komma iväg före henne. Men nu har hon varit här i SJU MÅNADER! Hon är snart påväg hem igen. Jag kom nyss hit. Tog mitt körkort och började söka och nu äntligen är jag också i staterna!

Jag visste att vi skulle klara det. Jag tvekade aldrig. När vi väl skålat med vår gröna xcider så visste jag att vi skulle sitta på samma sida av atlanten en vacker dag. Visserligen är vi några timmar ifrån varandra, men vad gör det? Det är så skönt att ha henne här. Veta att en av mina bästa vänner från Sverige är på samma sida atlanten. Även fast vi inte har samma tidslinje just nu så är jag så glad för bådas skull att vi sitter här idag! Det känns som om det var igår vi skålade om det hela.

Vi är allt bra du och jag! När vi väl bestämt oss för något ser vi till att det blir av också! <3




TV

Godkväll!
Idag har varit en varm dag, återigen! Det är lite svalt nu på förmiddagarna och det är svalt på kvällarna, så det är svårt att veta hur man ska klä sig. För min skull får det gärna bli lite höst nu, så man kan gå runt i sina mysiga koftor och leggings och ett par gympaskor! Det vore härligt. Jag får gärna höst eftersom jag åker till Florida över jul, och får värme snart igen!

Idag har vi varit ute och lekt och timmarna rullar iväg även fast allt känns så långsamt. Dagarna går verkligen fort när man är runt barn. De ska hända saker hela tiden! När barnen hade deras naptime idag så hann jag med två maskiner tvätt! Så nu är min tvättkorg tom igen! Känns skönt att ha det gjort såhär i början på veckan! Så nu är jag fri det i dagarna som kommer!

På kvällen var Cici och Shawn ute och sprang. Jag kollade på tv med barnen samtidigt som jag lagade min middag. Jag tittade på klockan och såg att jag var off the clock! (slutat med andra ord) .. undrade vart de hade tagit vägen och tillslut ringer Cici.. då har de sprungit vilse och hittar inte tillbaka till bilen..Jag skrattade lite och sedan blev jag rädd! Om Shawn och Cici springer vilse i sitt eget område, hur ska det då gå för mig den dagen jag ska ge mig ut på springturer eller powerwalk här i området?..Gäller att jag har med mig mobiltelefonen!

Nu sitter jag i sängen och försäker fundera ut hur tvn fungerar. Den har varit trasig men var en trevlig snubbe här idag och fixade den! Americaner är alltid så trevliga! När han kom in så sa han "Hey, I'm Chris, nice to meet you, how are you?" o ch när han gick sa han "nice to meet you miss, have a great time, see you soon!" Jag tror inte någon från Siba skulle säga så hemma i Sverige. "Trevligt att träffas"..Nej.. En Amerikansk style som jag gillar! Men i alla fall.. tvn.. Shawn har fixat en boxer till mig med över 100 kanaler. Så det är svårt att hitta något jag vill titta på.. zappar runt nu och försöker hitta Hannah Montana eller någon mysig film!

Vet ni vad jag tänkte nyss? Min tv är ganska långt ifrån sängen, och jag tänkte "Hur ska jag kunna se texten ända härifrån, det kommer ju vara omöjligt".. För hemma ser jag knappt undertexten på filmerna. Meen det jag inte tänkte på att här är det ju ingen undertext..Jag hör ju bara. Så bilden är ju lagom stor, jag ser att det är människor där, och det är ju huvudsaken!

Nu: Mys i sängen!

Full fart mot helgen!
Jag och svampbob i NYC!


Three Weeks

Hej!
Idag har jag varit i staterna i tre veckor! Tiden bara rusar iväg.. som jag säger ganska ofta.. Denna vecka började jobbigt. Hade bara pojkarna idag då Emma var hos sin mormor och morfar. Grabbarna var väldigt svåra att ha att göra med idag. De lyssnade inte och de var helt knasiga. Jag tror att det är för att det är måndag. De har precis haft helg, vana att inte jag styr och ställer och så vidare. Jag har mycket striktare regler än vad deras föräldrar har. Jag låter dem inte äta framför tvn och de får ta en frukt istället om de är hungriga, inte en påse popcorn. Det är såklart en omställning för dem också att jag kommer hit och ska bo med dem ett helt år.

Det är så skönt att dagen är över, måndagar är värst! Nu är veckan igång och det är fullfart mot helgen! Det ser jag fram emot! Snart börjar barnen skolan också, det ska bli så himla underbart! Då kan jag börja träna!

Nu: Läsa bok och krypa ner i sängen.

Jag saknar er alla där hemma! Tänker på er varje dag!

Kram!

Konversation mellan mig och Emma (äldsta tjejen)

Emma: Elin, do you have kids in Sweden?
Jag: Kids? Like you, you mean?
Emma: Yes, like me. Kids?
Jag: Ofcourse we have! A lot!
Emma: Ahaa.. I didn't know that..

Barnen här verkar tro att jag kommer från en annan planet.. så söta frågor de kommer med ibland!

The lovely group.

Hej!
Idag har varit en underbar dag! Dagen började med att jag pratade på msn med min fina mamma. Tänk att min mamma har skaffat msn bara för att kunna prata med mig när jag är på andra sidan atlanten. Är så stolt! När jag pratat klart med min mamma tog jag en varm och lååång dusch och gjorde mig iordning för en dag inne i Boston. Jag träffade min vän Ida, som blivit som min syster, och även Nelli.(en tysk tjej) Vi kallas oss för The lovely group, för vi har verkligen jätteroligt tillsammans och alla tre klickar jättebra.

Idag promenerade vi igenom Boston Common och en annan vacker park. Vi tog oss åter igen till Cheesecake Factory för lunch och goda desserter! Vi kunde inte hålla oss! Sedan tog vi en promenad i det vackra vädret och la oss i en park och pratade och åt massa frukt. Vi tre tjejer har verkligen jätteroligt tillsammans och vi har börjat planera lite saker vi vill göra tillsammans här i USA. Det ser jag fram emot!

Jag är så glad att jag hittat dessa tjejer. Jag och Ida lärde känna varandra redan på trainingschool, träffade henne på Arlanda första gången, och fick då reda på att hon också skulle till Boston. Vi klickade direkt och höll ihop hela trainingschool och vi sitter fortfarande ihop! Vi har blivit som systrar och jag är så glad för det! Skönt att ha någon man verkligen kan prata med och lita på! Detsamma med Nelli. En glad och varm tysk tjej som verkligen lyssnar! Även fast tjejerna skrattar åt mig för att jag blandar lite engelska och svenska ord och även mixar engelska ord, så gillar jag dem skarpt!

Jag tog en promenad till tågstationen idag.


Jag i en park vid svanbåtarna


Förstår ni att jag trivs här?


Mina tokfior!


The lovely cheesecakes!


Jag och Ida i parken


Ida, Nelli och jag :)


Me in the park!


Nu är klockan kvart över nio på kvällen och jag har duschat, hoppat i sovkläderna och sitter och lyssnar på Stenmarck. Det är riktigt mysigt. Imorgon börjar en ny jobbvecka. Kvart i åtta ringer klockan. Jag är väldigt trött så jag tror att jag ska krypa ner i sängen och mysa lite och sedan somna och drömma gott om livet här i Boston. Jag önskar ni alla var här, så jag kunde visa er runt! Boston är otroligt vackert! Väääldigt väldigt fint nu på sommaren och jag hoppas alla får möjlighet att komma hit! För det är ett måste i USA! Man behöver inte hamna i Californien, det är lika vackert här på Östkusten och Boston!

Godnatt!

a great day in Boston

Hej!
Har spenderat min lördag inne i Boston city! Vi strosade omkring i den otroligt värmande solen och tog en sväng till hamnen! Det blev mycket promenerande och inget shoppande för min del! Duktig Elin! Mitt bankomatkort har inte kommit ännu, och jag får min lön på checkar, så har inte kunnat sätta in dem på kortet, vilket betyder att jag lever på pengarna jag tog med mig hemifrån. Så jag lever snålt och jag har redan börjat spara, vilket är toppen! Mitt mål med denna resa är att se så mycket som möjligt. Ska försöka shoppa så lite som möjligt, eftersom att jag kan göra det hemma också. Istället ska jag försöka upptäcka och skaffa erfarenheter här!

Vi var tre svenska tjejer och två tyska tjejer som gjorde Boston idag. Var väldigt trevligt! Efter Bostonturen åkte jag med Jennifer till nått ställe för att möta upp två andra aupairer. Vi tog en kaffe och satte oss utomhus och pratade strunt. Det kändes som om jag var med i en amerikansk tonårsfilm. För vi satt på marken med varsin latte i handen och pratade på engelska som om vi aldrig gjort något annat. Vi skrattade som om vi aldrig vetat vad lycka är. Vi hade riktigt trevligt! Jennifer körde sedan hem mig och nu sitter jag här i sängen.

Jag och min tyska vän Nelli (tröjan blåser, inte så att jag gått upp flera kilo sedan jag kom hit, jag lovar. Vi har besök av orkanen Earl, han gör så att det blåser a lot!)

Hamnen i Boston, otroligt fint!

Svenskarna Jennifer och Anna.

America!

 

Jag kan fortfarande inte förstå att lilla jag är i stora America. Det är helt sjukt. Jag älskar mitt liv här! Det är underbart och jag utvecklas varje dag! Jag får nypa mig i armen varje dag för att verkligen förstå att jag är här. Jag kan inte förstå att jag satte mig på ett plan flera timmar ifrån allt där hemma. Men jag är så glad att jag har gjort det! Jag har träffat underbara människor, sett underbara saker och jag har bara mer och mer saker att se fram emot!

Nu ska jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna för imorgon ska jag få träffa min nyblivna systeryster! Och så ska jag ha msndejt med mina föräldrar!

Godnatt och sovgott :)

Goodnight!

Efter en hektisk vecka med mycket jobb, skrikande barn och het sol är jag helt utmattad! Klockan är bara 21.38 och jag håller verkligen på att somna här i sängen! Jag ska strax börja  tänka på refrängen och se om jag orkar ta mig upp för en powerwalk imorgon eller inte..ska bli spännande och se om jag orkar ta mig upp ur sängen or not.

Idag har jag varit hos familjen i två veckor! Jag känner mig mer hemma än vad jag trodde att jag skulle göra vid den här tiden. Det är sjukt vad tiden går fort, samtidigt som det känns som om jag varit här i flera månader! Jag trivs bra hos min familj och jag hoppas det håller i sig. Barnen börjar bli lättare att hantera nu när de inser att jag faktiskt är en barnvakt till dem och att de måste lyssna på mina regler, men ändå kunde leka med mig. Det är svårt att få en kombination av kamrat och barnvakt. Även fast jag vill vara deras vän, måste jag ändå sätta gränser, vilket är svårt!

Men två veckor, det är inte illa! På måndag har jag varit i USA i tre veckor! Snart en månad.. Det är helt sjukt!

Nu ska jag fixa det sista och hoppa i säng i min new york tröja..

Godnatt :)


Kommentarer, tack !

Shape up där hemma! Ni var ju så himla duktiga på att kommentera alldeles nyss, vad hände? Det driver mig att skriva och berätta om mitt äventyr om ni kommenterar! Kommentarerna gör min dag och jag blir så glad av dem! Jag tänker bara blogga om ni kommenterar, och ni vill väl veta hur jag har det, right?

Så snälla söta rara, börja kommentera igen! Och mycket, because I love it!

Pizza friday.. again!

Hello!
Hade playdate med Maria idag också. Barnen lekte på väldigt bra i vår playground! Idag blev det inte poolen eftersom det varnades för Earl. En orkan som skulle komma in över Boston och vidare. Vi kunde vara ute hela förmiddagen och playdaten var slut vid lunchdags. Då gav jag barnen peanutbutter and jelly medan jag själv åt upp de svenska pannkakorna! Sedan kom det bästa på hela dagen - barnens naptime! Det är så skönt när pojkarna slocknat i varsin säng, Emma är på sitt rum och tittar på en film eller leker för sig själv. För då kan jag andas en stund. Är fullt upp från klockan 08.00 så är skönt att få ett break sådär mitt på dagen.

När Emma fått nog av sin "koppla-av-stund" tog jag med henne för att göra en "Happy Birthday-skylt" eftersom deras mamma fyller år idag! Hon förstod inte riktigt min idé men jag pysslade och pysslade och Emma gjorde teckningar till sin mor.

När vi håller på att pyssla kommer "mimmi" barnens farmor. Vi bakade chokladtårta, en gigantisk! Ungarna hade choklad överallt och hela köket var brunt av all choklad! Det är roligt att baka med barnen, men jobbigt efteråt när man ska städa! Vi hade inte nog med frosting när vi bakade chokladtårtan, så jag fick köra till butiken med Mimmi och handla. Detta var andra gången jag körde här i staterna. Det gick jättebra och automatlåta är superenkelt! Är lite läskigt dock att köra en minivan. Men man vänjer sig! Jag känner mig så cool när jag kör på en gata här med Bostons coolaste radiokanal på!

När Cici (min hostmum) kom hem blev det kalas! Vi åt pizza och sedan chokladtårta! Känns inte bra i magen nu måste jag säga.. känner mig jätteuppstoppad. Funderar på att gå upp i tid imorgon och ta en powerwalk och kolla in området innan jag åker in till Boston för en dag med Sofia.
De vita papprerna säger "Happy Birthday Cici" ..

Chokladtårtan som kunde ha räckt till hela området..


Swedish pancakes!

HEJ!
Idag mår jag hur bra som helst! Har varit en toppendag och jag är superduperglad just nu. Det är så skönt för jag har varit lite nere nästan ända sedan jag kom hit, haft det jobbigt med hemlängtan och barnen har varit svåra att hantera. Men idag har allt varit tiptop och jag känner mig riktigt glad. Jag börjar träffa mer vänner nu också, och jag känner mig tryggare med engelskan vilket gör att jag vågar ta för mig mera.

Min dag började med att jag gjorde frukost till barnen och satte på dem badkläder! 40 grader varmt idag också och min första playdate! En tysk tjej som bor ca 10 minuter ifrån mig kom över med sitt barn och vi lekte och badade i poolen hela förmiddagen. Var hur skönt som helst och jag fick lite färg! Barnen var jätteduktiga och snälla mot varandra. Självklart lyssnar de inte ibland, men de var i alla fall inte så elaka som de brukar mot varandra. Jag behövde inte sätta någon i timeout idag! Jag är så stolt över mig själv! Både att jag lyckas hålla mig lugn i vissa situationer och att barnen faktiskt lyssnade någorlunda. Sådana småsaker gör faktiskt att man blir riktigt glad!

Efter lunch var det naptime och Emma kollade på film i sitt rum. Jag passade på att titta på Hannah Montana och sitta lite vid datorn.

Efter naptime gick vi ut en stund och lekte i deras playground innan det var dags för tubbies! (bada badkar). Tog pojkarna först och sedan Emma. Det gick förvånadsvärt bra och när de var nybadade fick de titta på Scoobydoo medan jag lagade svenska pannkakor till middag! Barnen uppskattade det inte så jättemycket.. Men däremot jag. Jag åt som om jag inte ätit pannkakor på hundra år. Det var underbart gott och jag kände mig nästan som hemma! Sprang ner på mitt rum sedan och tog en dusch och nu sitter jag här! Såå skönt att bara koppla av och klockan är bara 20.00 så jag kan göra vad jag vill, nästan.

me by the pool. Ni ser en bit av huset i bakgrunden!

Jag och Maria, den tyska aupairen.


LCC möte

Godkväll!
Klockan är 21.30 här nu och jag ska strax krypa ner i min stora säng. Det roliga är att jag lägger Ronnys kläder jag har med mig, på andra sidan. Så han är med mig varje natt. Det känns tryggt. Och så har jag hela familjen inramad på mitt sängbord. Jag vaknar alltid upp på den sidan och då är det första jag ser min underbara familj.

Idag har återigen varit en varm dag här i Boston. Uppåt 40 grader och strålande sol! Det har knappt gått att vara utomhus. Men vi har lekt lite och spelat lite spel. Eftersom vi varit i solen idag så somnade båda pojkarna bums när de skulle ta sin nap idag. Även jag och Emma slumrade till i hennes säng när vi lekte med hennes dockor. Det behövdes verkligen! Det tar på krafterna att leka hela dagarna!

Min LCC kom sedan och vi hade vårat första välkomstmöte med min hostdad. Det gick fort och smidigt. Min LCC är från Sverige. Det är faktiskt jätteskönt. För då kan man alltid göra sig mer förstådd om man skulle ha problem med något.

Nu ska jag krypa ner i sängen, ny arbetsdag imorgon!

Godnatt

Mamma, pappa och Emil - Jag älskar er!
Ronny - Jag älskar dej!

Bilder som påminner om Sverige

När jag och min kära familj var på ishotellet i Kiruna

Jag och pappa på Kreta

Jag och min vän Maja

Min underbara lille vovve Zack!

Min pojkvän. Från i somras när våra händer bildade ett hjärta mot himlen.

Mina vänner Victoria och Mickis

Dessa bilder påminner mig om livet hemma i Sverige. Jag vet hur bra jag har det hemma och jag försöker att inte tänka på vad jag har hemma och vad jag går miste om. Istället försöker jag tänka att det finns så mycket här, som inte finns hemma, som jag måste ta vara på! Sverige är mitt hem, och kommer alltid att vara det! Därför ska jag njuta nu när jag är här, för hemma har jag all tid i världen att umgås med mina fina! Det är jättejobbigt att bryta sitt liv på en dag. Att ena dagen vara hemma i Sverige med alla sina vänner, och sedan nästa dag vara i ett enormt stort land och inte känna en kotte. Det är jättejobbigt. Men nu får man ta för sig, se till att leta vänner och försöka anpassa sig till en ny miljö.

Det är absolut inte lätt, men man blir starkare av det och vi ska vara glada att det finns internet! Genom att jag får skriva i bloggen blir det lättare för mig att känna mig som hemma. Då kan jag varje dag rapportera vad som händer där hemma!

Jag tänker på er varje dag där hemma, det ska ni veta! Ni får gärna uppdatera mig om vad som händer! Ni behöver inte meddela hur valet går, för jag är inte intresserad, men allt annat!

Puss!

RSS 2.0