Semester, here we come!

Sådär! Nu tror jag att jag är redo för semester! Jag har stängt resväskan, duschat, rakat benen, målat naglarna och tånaglarna. Jag tror att jag är redo nu. Har stressat runt hela morgonen för att få allt under kontroll. Nu återstår bara två arbetstimmar med barnen, sedan bär det av! Jag är så exalterad! Kan knappt vänta! Jag är så himla värd en semester med en underbar vän! Vi ska bara ta det lugnt, sola och bada. Ta hand om varandra och bara njuta av en barnfri vecka och av vattnet och en annan ort!

Det kommer bli så himla underbart! Och eftersom jag är på semester blir det inget bloggande heller. Så vi hörs på söndag då jag kommer hem.

Sofia älskling, vi kommer ha världens bästa resa. NU KÖR VI!!


Glad Påsk!

I helgen har det firats Påsk! Dock kan jag inte påstå att jag har firat. Jag har varit hos Sofia hela helgen. (som vanligt). I fredags blev det tjejmiddag hemma hos Emma med Sara och Sofia. Det var väldigt trevligt!

Jag är för trött för att skriva ett riktigt blogginlägg, så jag tänkte nog skippa det nu. Jag önskar att jag hade varit hemma i Sverige denna påskhelg. Ätit prinskorvar och ägg. Ätit påskgodis och bara umgåtts med familjen.

En bild på mig och Sofia från i fredags. Fler bilder kommer!

Älskade Caroline.

Idag på posten fick jag en glad överraskning. Jag hade fått ett brev och svenskt godis från min underbara vän Carro! Jag blev så himla glad! Började hoppa av glädje. Tänk att så "lite" kan betyda så mycket när man är här borta. Du gjorde helt klart mina fyra månder som återstår lite lättare!

Tack så mycket älskade vän! Jag kan knappt bärga mig tills jag får träffa dig igen!


K som i Kärlek.

Det är väldigt mycket som försig går här på andra sidan Atlanten och tyvärr blir bloggen lidande. Jag finner ingen inspiration att skriva, och jag vet inte vad jag ska skriva om. Jag vill inte skriva depp-inlägg om hur jobbigt allt är, men om jag gör det så är jag bara ärlig. Just nu är det väldigt många blandade känslor. Jag längtar efter Sverige och alla människor där hemma samtidigt som jag har separationsångest från vännerna här och från USA. Jag känner mig som tre år igen och vill bara att mamma ska säga "allt kommer att bli bra". Men nu är inte mamma här och kan säga det, så nu måste jag ta tag i det själv.. Men jag ser mig själv som (halvt) vuxen nu och det är dags att börja luta sig mot sig själv och inte be mamma lösa några bekymmer.

Vad är det annars som står på i mitt liv då? Jo, jag saknar pojkvännen. Jag kan inte med ord beskriva hur ont det gör att sakna någon såhär mycket. Det känns som om mitt hjärta blöder, att någon tar tag i mitt hjärta och sliter det i tusan bitar. Det gör så ont att veta att han är där och jag är här. Allt har gått väldigt bra i åtta månader, och det är mindre än fyra månader kvar tills jag gjort min sista arbetsdag här borta. Men att inte kunna krama om honom, att inte kunna ringa och fråga hur det gick på jobbet, att inte kunna äta middag tillsammans och prata om framtiden. Att inte kunna se varandra i ögonen. Att inte kunna höra varandras röster. Det gör ont. Riktigt ont. Jag ska vara ärlig. Senaste veckan har jag haft ett litet breakdown av saknad. Jag har spelat våra sånger, tittat på våra bilder. Drömt om honom dag som natt. Jag har suttit vid datorn i hopp om att han ska logga in, men ingen pojkvän. Minns inte när vi pratade sist. Allt jag vet är att jag saknar honom mer än någonsin. Nu börjar tårarna komma och jag kramar hårdare i tjocktröjan som tillhör honom..

Jag har försökt att sysselsätta mig, men allt jag gör påminner om min älskling. Dessa fyra månader känns otroligt långa. Jag önskar bara att han kunde komma hit. Jag önskar jag fick träffa honom igen. Prata med honom. Leva med honom.

Fan vad ont detta gör! Men samtidigt som det gör såhär ont, så blir jag trygg. För om det gör såhär ont att sakna honom, då vet jag att han är the one. Då är det riktig kärlek och jag vet att jag älskar honom från botten av mitt hjärta. Älskade du!

Om jag bara kunde ..




8 months in the states.

I lördags firade jag och Sofia 8 månader i USA och det firades såhär tillsammans med Vilde.








Saknad.

Är man egoistisk om man vill känna sig saknad och behövd?

There is no angel here.

Ta ett djupt andetag. Sänk ner dina axlar. Sätt båda fötterna i marken, ha inte benen i kors. Tänk på något mjukt och något som gör dig lugn. Funder ut på vad livet betyder för dig. Vad gör dig levande? Vad gör dig till den du är? Är det din familj? För vems skull lever du? För vems skull går du till jobbet varje dag? För vems skull står du framför spisen och lagar den fantastiska köttgrytan? För din egen eller för någon annans?

Jag har lärt mig en sak under mitt aupair år, och det är att leva för sin egen skull. Att stå upp för sig själv och lita på sig själv. Jag måste tänka på att jag gör detta för min egen skull, inte för någon annans. Jag tar hand om någon annans barn och jag hjälper till i en annan familjs hus, men jag måste fortfarande tänka på att jag gör detta för min egen skull. Det är väldigt lätt att glömma bort sig själv i vardagen och det skall man inte göra. Vi ska uppskatta oss själva. Tycka att jag är bra. Precis så som jag är.

Att sätta sitt eget liv åt sidan för att kunna ägna tid åt någon annans är en bra och stor egenskap som de flesta har. Alla mammor har den egenskapen. För att kunna bli mamma måste man kunna sätta sig själv åt sidan. För att ge det nya livet uppmärksamhet och kärlek. Det är lätt att glömma sig själv. Jag behövde detta aupair år för att inse att jag faktiskt behöver tänka på mig själv också. Att uppskatta mig själv. Lära mig själv att jag inte ska ta nå skit. Även fast jag får ta mycket måste jag lära mig att se det jag är bra på. Umgås med människor som ger mig kärlek och vänskap. Umgås med människor som jag kan ge kärlek, som jag kan dela min lycka med. Dela tårar som skratt.

Även fast man gör mycket för andras skull, måste man (jag) lära sig att göra saker för sin egen skull också. Stå på sig själv och säga ifrån när det går över ens egen gräns. Hitta en balans mellan vad man tycker är acceptabelt och inte. Att samtidigt kunna dela och behålla. Att ge och ta. Att hitta en naturlig balans kan inte vara lätt och det gäller att hålla komunikationen vid liv om vi ska känna den tillfredsställelsen vi söker i livet. Att kunna känna sig nöjd med sin prestation som individ. Att vara nöjd med sig själv.

Jag vet att mitt USA- år har lärt mig att älska mig själv för den jag är, och att kunna uppskatta mig själv precis lika mycket som jag uppskattar medmänniskorna runt omkring mig.

För att kunna älska andra, måste man älska sig själv!



Off!

Det är sant! Idag har jag varit ledig vilket har varit superskönt. Tog en sovmorgon innan Sofia och Emma hämtade upp mig. Då blev det en tur till Target för att köpa nödvändigheter inför Miami. Vi köpte solskyddsfator till tusen. Hur mycket som helst känns det som. Men det är faktiskt väldigt bra och ha, och vi är kloka tjejer som faktiskt tänker smörja in oss så att vi får en supersnygg bränna istället för röda kräftor :). Vi köpte även schampoo, balsam och tvål samt en beachbag. Nu är vi fulkomligt redo! Vi ska ha ett bagage med oss med kläder och nödvändigheter och ett varsitt handbagage. Åh, jag längtar så tills vi ligger på beachen och läser böcker, lyssnar på musik och klappar krokodiler! En välförtjänt semester ska vi allt få!

Dock sved det på kontot idag när vi köpte allt detta. Men det var det värt! Jag sitter även och tittar på biljetter till Las Vegas i skrivande stund. Så mycket man vill göra, så lite tid. Måste hinna med alla mina drömmar nu innan det är dags att fara hem till Sverige. Jag är väldigt bra på att spara pengar om jag ska vara ärlig, men nu börjar jag få panik. Hur ska jag ha råd med allt? Jag vill verkligen inte använda mitt svenska konto. Mitt mål var att inte använda det en enda gång sedan jag kom hit. Hittils har jag klarat det och jag ska absolut inte göra det på dessa återstående 4 månader.

LA, Las Vegas, Crand Canyon och Hawaii är ställena jag ska ha råd med innan jag sätter mig på ett plan mot Sverige igen. Can't wait! Tur att jag får lön varje måndag. Om jag börjar tänka ännu mer ekonomiskt kommer nog detta bli fantastiska återståeende månader! :)

later people!

Hemlängtan!

Ja, jag har hemlängtan. Dock har jag inte hemlängtan till Sverige utan till Boston. Jag trodde aldrig att det skulle ske, men det gjorde det. Boston blev mitt andra hem på fyra månader. Jag älskar placet! Otroligt fin stad och alla fina människor som bor där. Jag saknar alltihopa! Man kunde gå i stan i Boston och träffa på andra aupairer. Det var helt underbart. Jag saknar att gå i Boston Common Park, att gå och kolla på svanbåtarna eller bara gå på Newbury Street. Jag hade velat visa mina föräldrar den fantastiska staden. Jag älskar den! Jag vill så gärna tillbaka innan mitt år är över. Jag ska tillbaka dit en vacker dag! Boston in my heart. Jag saknar allt som har med Boston att göra!

Ida, Nelli och jag i parken i Boston.


Jag och en polis


Jag gör ett glädjeskutt


Mitt älskade, vackra Boston!


Jessica och Jag. En vän för livet!


Emma och jag. Ännu en vän för livet!


Min syster Ida och jag. Det är väl henne jag saknar mest av allt. My sister. My best friend. My soulmate! Älskade fina vän!


Spring Break!

Denna veckan är det alltså springbreak och barnen är därmed lediga från skolan. Idag jobbade jag mellan 05-13 och sedan var jag off resten av dagen. Så fort jag slutat åkte jag och mötte upp Sofia för en glass på Ben&Jerrys. Jag har äntligen lärt mig att gilla det! Jag tyckte inte alls om glassen tidigare, men nu börjar den falla mig i smaken! Efter vår glassdejt följde jag med Sofia hem och var med henne när hon jobbade. Vi spelade WII med hennes barn och lekte hela eftermiddagen. Jag blev även bjuden på middag. Det känns nästan som om jag är mer hemma hos Sofias värdfamilj än min egen. Men jag är välkommen där så det är bara tacka och bocka åt deras gästfrihet!

När vi slängt i oss middag mötte vi upp Emma på Northgate Mall för att gå på bio. Vi såg Soul Surfer och OJ! vilken berörande film. Efter första tåren var det kört, tårarna sprutade och det tog aldrig slut. En verklighetsbaserad film som gick rakt in i hjärtat. Jag är fortfarande helt tagen. Ni måste se den! Den är helt fantastiskt bra och rörande! Dock fäller man otroligt många tårar. Ruskigt bra film!

Se denna film!!!!!


Golden Gate Bridge.

Godkväll!

Idag blev det en vandring över Golden Gate Bridge med fantastiska fyran! Vi gick fram och tillbaka och hade det supermysigt. Även fast det var otroligt blåsigt tog vi oss över! Jag låter bilderna tala för sig själva. En kanondag men mina underbara tjejer! ♥

















Det är sådana här dagar man inser hur bra man har det, och hur lycklig lottad man är som har hamnat på en sådan här plats, men underbart fina tjejer! Kommer bli tungt att lämna detta om fyra månder!

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på en film! :) Godnatt :) I veckan har barnen springbreak, och jag kommer ha en väldigt slappt och skönt schema, så om ni vill skypa säg till =)

I love my California life!

tvåhundratrettiofem

Idag, fredag, har jag varit här i USA i 235 dagar. Vilket betyder att det bara är 130 dagar kvar. Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen!

Idag har jag ledigt fram till klockan ett då jag ska hämta barnen och sedan jobbar jag till klockan 22 ikväll. Förhoppningsvis blir det en bra dag med barnen då Kelly har softball träning och jag ska nog skämma bort dem med movienight ikväll! Om de är riktigt duktiga ska jag nog baka lite chokladmuffins till dem. Och till mig. Mest jag som vill ha kanske ..

Ni får ha en mysig helg hemma i Sverige! :) Tänker på er!

Massa kramar!

En otroligt vacker människa.

Jag har fått äran att ha en otroligt fin person i mitt liv. En person som stått bredvid min sida sedan jag föddes och aldrig tagit ett steg bort från mig. Hon har funnits där från ruta ett, och kommer föralltid att finnas på den finaste platsen i mitt hjärta. Att få höra hennes röst är som att få ytterliga fem livsår. Jag blir varm i hela hjärtat och jag beundrar denna kvinna. Hon har alltid många bollar i luften och lyckas aldrig tappa något. Hon vet allt om alla. Undrar du något, har hon svar på det. Om inte - tar hon reda på det. Hon är envis som en åsna, alltid på strålande humör och nyfiken i en strut. Jag har fått äran att ärva dessa underbara egenskaper av denna underbara kvinna och jag är stolt över det. På det viset kan jag få denna kvinna att leva vidare - föralltid.

Vet ni vem det är jag pratar om? Det är min underbara, vackra mormor! Min mormor är en enorm förebild för mig och en otrolig inspirationskälla. Hon har alltid trott på mig och ställt upp på allt. Hon har alltid visat att jag varit viktig för henne. Hon är där varje födelsedag, ringer först av alla, kommer ner på konfirmation, student och allt vad det är. Jag lovar er, hade hon varit piggare, hade hon suttit på ett flygplan till USA just nu. Men jag lovar er, jag är i hennes tankar varje dag. Och hon i mina. Min mormor är helt fantastisk! Jag vill bli som min mormor när jag blir gammal! En mäktig kvinna med stenkoll på det mesta och som älskar sin familj mer än någonting annat. Som är snäll, omtänksam och en enorm energikälla!

När jag kommer hem ska jag ge dig världens finaste kram mormor och jag kommer aldrig släppa dig. Aldrig! Det är så skönt att ringa till dig här från USA och höra hur ditt leende blir större i ditt fina ansikte, och få höra hur du blir pigggare på bara några sekunder.

Jag älskar dig! Du är världens bästa mormor. You will always be in my heart.


Zumba!

Hej!
Det är onsdag vilket innebär zumba! Det är sådan glädje och energi på zumban och jag blir helt sprallig i hela kroppen. Jag vill bara fortsätta och fortsätta tills någon släpar mig ut från salen. Jag skulle kunna stanna här i USA enbart för att få dansa zumban!

En kväll som denna mår jag toppenbra! Zumban gör verkligen min vecka, hela mitt liv. Okej.. jag kanske överdriver. Men precis som dansen ligger zumban nu mig varmt om hjärtat. Jag måste få skutta runt för att få känna mig levande. Och det är precis det jag gör just nu. Wiho!

Imorgon är det torsdag igen. Veckan har verkligen bara sprungit iväg, vilket är skönt. För då är jag snart på Miami och sooolar!

Godnatt Amerika, Godmorgon Sverige!

Not a day goes by

Hej!
Jag sitter i sängen med en handuk på huvudet och ett äpple i handen. Kan ni gissa vad jag har gjort? Jag har varit på min boxningsklass. Alltid lika skönt efteråt. Nu sitter jag och lyssnar på Stenmarck och varvar ner lite.

Jag har  tänkt på en sak. Jag vet inte om ni har tänkt på det, men det slog mig nyss att jag snart är hemma i Sverige igen. Jag har 4.5 månad kvar ungefär. Jag får mer och mer Sverige längtan, men det är bara för att jag vet att det kommer gå fort, och att jag snart är där igen. Men samtidigt får jag panik. Vet ni varför? För jag vet inte hur jag ska hinna med alltihopa. Om 3 veckor åker jag och Sofia till Miami för sol och bad och relaaaxing! Ska bli helt underbart. När vi kommer hem därifrån är det MAJ! Maj, juni, juli är sommarmånaderna och det kommer vara varmt, underbart och fräsha aupairer på gatorna. Under dessa tre månader ska jag hinna åka till Los Angeles, Las Vegas och Grand Canyon. Sedan jobbar jag två veckor in i augusti och sedan drar jag till Hawaii för att avsluta mitt år och sedan bär det av hem till Sverige. När man räknar upp det sådär låter det som ingen tid alls. Hör ni hur skrämmande det är?

Samtidigt som jag är glad över att få komma hem till Sverige, så kommer det ändå bli jobbigt att lämna mitt liv här. Jag har  träffat vänner för livet. Fått minnen och upplevelser för livet. Jag har byggt upp två olika liv här. Ett i Boston och ett här i San Francisco. Jag har träffat människor från hela världen. Jag har lärt mig att behärska engelskan på ett helt annat sätt och jag har vuxit som individ. När jag lämnar USA kommer jag aldrig komma tillbaka hit på samma villkor igen. Jag kommer absolut återvända hit, men inte på detta sätt. Det kommer vara tungt. Att inte sitta på Peets med Sofia på lediga timmar, att inte boxas på tisdagar och torsdagar. Att inte Dansa Zumba med currydoftande Tom. Att åka in till San Francisco en lördag för att äta en god Cheesecake på toppen av Macy's. Detta har varit en vardag för mig, och när jag kommer hem till Sverige kommer jag att minnas tillbaka och sakna. Med ett leende på läpparna.

Det kommer vara tufft att komma hem tror jag. Att lämna detta liv, som varit tufft men ändå lärorikt, och ersätta det med livet hemma i Sverige.

Men jag vet, att livet hemma i Sverige kommer aldrig vara detsamma efter mitt år här. Jag kommer vara en starkare individ och en människa som har lättare för att öppna sitt sinne. Jag kommer gå ut på arlanda i september med stolthet i bröstet. Jag kommer vara nöjd med mitt år och jag kommer att börja mitt nya liv i Sverige, och dra nytta av allt jag har lärt mig här.

Jag är snart hemma. Jag lämnar snart detta. Det kommer vara tufft men skönt att komma hem till Sverige igen.

Vi ses om fem månader Sverige!

Mamma! Detta vill jag ha som välkommen-hem meny!
Förrätt: Lingongrova med hushållsost och conjaqsmedvurst.
Andra förrät: Pyttipanna med rödbetor och mjölk.
Varmrätt: Grillad fläskfilé (kan man grilla i sep?). Annars korvstroganoff
Dessert: Kladdkaka med GB's vaniljglass och massa kramar!



Dryck: Hallonsaft.

Min femåring har gjort det igen!

Jag och Danny gör en ritlek. Han ritar och jag ska gissa vad han ritar och så får jag poäng. Han ritar något som ser ut som en bil och denna konversation uppstår:

Jag: A car!
Danny: Yes, almost!
Jag: A taxicab?
Danny: No. Can I say it? It's a caterpillar!
Jag: What? You said that it was aaalmost a car? How can a car almost be a caterpillar?
Danny: Cause they kind of look the same ...

Hur kan detta se ut som en bil? Ja.. ibland är han väldigt idérik! Han sa något annat fantastiskt roligt idag också. Men minns inte vad.

En svensk sommar

Hej!
Ja, en svensk sommar är det verkligen vad det har varit här i helgen. Temperaturen har legat på över 20 grader och det har varit strålande sol. Jag är solbränd redan i April. Det är helt otroligt!

I lördags jobbade jag mellan 8-5. Barnen hade parad och baseball matcher. Jag tyckte dock det var väldigt kul att se dem spela och njuta av det fina vädret. De var jätteduktiga! =) Jag tog massa fina bilder som jag kan visa när jag kommer hem. Jag lägger inte ut bilder på barnen här i bloggen tyvärr. Men när jag kommer hem ska ni allt få se! När min arbetsdag var över blev det middag hemma hos Filippa med hennes värdbarn. Det blev god mat, glass, popcorn och en härlig film! Vi kollade på The Last Song och tårarna sprutade hos oss båda. Så vi var tvugna att lätta upp stämningen med lite Ice Age, till det blev det fotmassage! :)

Sedan blev det en sleepover för min del. Jag sov kvar hos Filippa och söndagen spenderades i solen på en filt. Vi hittade även en mysig plats vid en båtklubb innan vi avslutade dagen med middag på Cheesecake Factory.

Imorgon är det återigen en arbetsvecka. Veckorna går verkligen jättesnabbt. På ett sätt är det skrämmande, för det känns som om jag kom hit igår. Men samtidigt är det väldigt skönt. För jag längtar tills jag är hemma i Sverige igen och får krama om alla nära och kära och äta korvstroganoff!

Hoppas ni också har haft en toppenhelg!

Fredag.

Hej!

Jag har varit ledig idag, har tillbringat dagen i solen och med fina tjejer.

Jag vet att jag lovade bilder, men jag är för trött just nu och jag ska upp och jobba imorgonbitti. Men håll ut, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Right?

 

Men här är en bild på mig från i torsdags! :)


sommar och sol!

Hej!
Förlåt för dålig uppdatering MEN! det är mellan 26 -30 grader varmt här och strålande sol. Så jag har legat ute i solen och myst på dagarna och har haft fullt upp på kvällarna. I onsdags hade jag picknick med Sara och igår var jag med Sara och hennes värdbarn till Sausolito för mys vid vattnet. Det är verkligen svensk sommar här och det är underbart! Jag har dock bränt mig på axlarna eftersom jag glömde smörja in mig själv. Är det så när man får barn? Man gör allt för barnen och sedan glömmer man sig själv?

Jag lovar att det kommer ett bättre inlägg snart med massa härliga sommarbilder! :)

Igår var det boxning igen och har grym träningsvärk i magen. Känns bra! Det är faktiskt strålande sol idag också, och jag är ledig. Så ska faktiskt gå och göra mig iordning nu.

Men ikväll kanske det kommer upp ett inlägg med lite härliga sommarbilder :)

RSS 2.0