Hold on, be strong.

Efter en jobbig helg med mycket tankar som snurrade i huvudet var jag ändå uppe halv åtta i måndags morse. Jag har sagt att jag kan jobba dessa två veckor jag är i rematch. Familjen har ingenting emot mig, och jag har ingenting emot dem. Självklart är det en konstig situation just nu för mig, jag bor här, umgås med barnen och tar hand om dem. Barnen vet inte om att jag kommer att flytta. Men William är mer närgången och mer kärleksfull än någonsin. Ungefär som om han känner på sig vad som ska ske. Det är lite jobbigt att vara i närheten av barnen. Jag har ändå sett dem som syskon och de har kallat mig både storasyster och mamma under min tid här. Det kommer vara jobbigt att behöva lämna dem! Detta är nog den knepigaste situation jag någonsin har varit i!

Jag försöker hålla mig sysselsatt hela tiden och jag kollar ständigt min mail och mitt konto på Cultural Care. Idag pratade jag med min Program Director som man måste prata med när man går i rematch. Hon frågade lite om varför jag var i rematch och hur jag skulle vilja att min nya familj såg ut. Hon skulle öppna min matchningsprocess idag så jag loggar in med jämna mellanrum. Jag vet att jag är ivrig, även fast detta är något mot min vilja, är jag ändå förväntasfull och ser fram emot att börja leta nya familjer. Jag kan ju faktiskt få det bättre än vad jag har haft! Visserligen kan jag få det sämre också, men då kan jag alltid byta igen, eller åka hem till Sverige igen. Dock hoppas jag att det sistnämnda ligger väldigt långt ner på listan!

Jag lovar att försöka uppdatera bloggen så ofta som möjligt! Jag har fortfarande ett jobb att sköta på dagarna, och när jag är ledig vill jag ofta komma ut ur huset. Så mycket tid kommer nog spenderas på gymmet. Jag har inte hört någonting ännu från någon familj, och jag lovar att skriva allt här i bloggen!

Jag är stolt över mig själv hur bra jag har tagit detta, jag trodde aldrig att det skulle vara såhär tungt som det faktiskt är, men ändå så har jag sträckt på mig och försökt se allt positivt. Det är inte lätt att få sådana här besked på andra sidan atlanten. Självklart känner jag erat stöd där hemma, och ni behöver inte vara oroliga! Mina vänner här är underbara och gör allt för att jag ska må bra!

I will keep you in the loop!

Tack allihopa för era underbara kommentarer! Ni gör mig gladare än vad ni tror! Fortsätt! Ni är bäst!

Believe it or not..

Här kommer förklaringen till varför jag inte har uppdaterat på ett tag! Jag firade Thanksgiving i torsdags, och dagen efter hände något som jag aldrig trodde skulle hända mig. Mina värdföräldrar ber mig sitta ner vid köksbordet och efter ett par minuter släpper de bomben. Jag är i rematch. Mina ögon fylldes av tårar och jag kände hur jag för tillfället bara sjönk ner till botten. Jag har hamnat i en otroligt bra familj med tre underbara och livliga barn. Jag har tagit lärdom och älskat varje minut jag varit här. Jag har varit en familjemeldem och de har behandlat mig som en prinsessa.

Anledningen till att jag är i rematch är på grund av deras mellersta barn. Deras son på 4 år. Han har varit en utmaning från första stund. Det har inte varit enkelt och jag vill inte hänga ut honom. Han är en underbar människa, men det är något som inte står rätt till. Han har inte varit riktigt snäll mot mig under dessa tre månader. Eftersom jag inte är den personen som ger upp, har jag bitit ihop och försökt behärska mig och tagit tag i situationerna som har uppstått. Några gånger har jag börjat gråta, några gånger har jag fått ta tre djupa andetag innan jag ser honom i ögonen igen. Han har sårat mig och fått mig att må dåligt psykiskt. Min värdmamma berättade att hon inte ville komma hem från jobbet varje dag och så mig så olycklig. Hon vill inte se mig brytas ner. Hon vet att jag kämpar. Men hon ser att jag tar åt mig och att jag blir olycklig. Hon vill inte ha det så. Jag har full förståelse för vad min familj menar. Jag har inte haft det lätt, men jag har inte velat ge upp. Nu har familjen fått upp ögonen och de tog beslutet för min skull.

Självklart blev jag otroligt ledsen. Jag kände mig lurad. De hade inte pratat någonting med mig, de bara berättade i fredags att jag måste flytta, att de ska försöka ha en annan aupair istället som kanske inte är lika känslig och skör som mig. Jag är en stark person, men att komma till ett annat land, lämna allt man här hemma i Sverige och varje morgon få höra "Im not gonna talk to someone from the country of Sweden today" är inte så roligt. Jag bröts ner ganska mycket och jag kan hålla med om att jag kanske inte alltid har varit den lyckligaste i hans närvaro.

Så vad händer nu? Jag har två veckor på mig att hitta en ny värdfamilj. Om jag inte får en ny värdfamilj, kan jag tvingas åka hem till Sverige. Det är absolut det sista jag vill. Jag är inte klar med mitt liv här i USA. Jag vill absolut inte åka hem. Min nya familj behöver inte bo i Boston. De kan bo vart som helst i hela USA. Vilket bekymrar mig lite, alla vänner man byggt upp här och livet jag byggt upp här kommer att rasa. Jag är i matchningsprocessen just nu och hoppas på det bästa! Min nuvarande värdfamilj kommer hjälpa mig att hitta en ny, bra familj.

Jag är fortfarande väldigt chockad och helgen var hemsk. Jag var otroligt ledsen, förvirrad och rädd. Jag visste inte vad jag skulle hamna eller vad som skulle hända. Som tur är har jag världens bästa vänner här, som tog ut mig. Fredagkväll åkte jag från mitt hus med tårar i ögonen och kände att jag aldrig ville komma tillbaka. Nu är jag tillbaka och ska jobba i två veckor innan jag förhoppningsvis bor hos en ny familj!

Nu när jag går igenom detta får jag en ny erfarenhet, jag kommer att växa som person och från och med nu ska jag ta vara på varje minut och lärdom jag får! Jag ska ta lärdom av detta och jag är redo för nya möjligheter, nya människor och nya stater!

Tack alla ni som har funnits för mig och som förstår att detta inte är något eget beslut och att jag är väldigt sårad och ledsen. Dock ser jag det positiva i det hela, och även om familjen skulle ångra sig, är jag för stolt för att komma tillbaka. Jag har gjort mitt här i Norfolk - Boston. Nu ska jag vidare! Och ni kommer alltid att följa med mig!

100 days in America

Idag, 24 november, har jag varit här i USA i 100 dagar. Är inte det helt otroligt? Det är ofattbart för min del. Jag kan inte förstå att jag har varit här i 100 dagar redan. Tiden verkligen springer iväg!

100 har gått och 265 kvar! 265 dagar med glädje, upplevelser och nya möjligheter!


William ,3 år.

Ska man bli orolig när ens värdbarn börjar kalla en för mamma?


Girl, you are amazing!

Godkväll Amerika och godmorgon Sverige!

Idag har barnet varit lediga från skolan, vilket innebär att jag jobbat heldag. Dock har jag bara haft pojkarna. Min värdmamma kom hem igår från jobbet och var jättesjuk, så hon frågade om jag kunde lägga pojkarna medan hon fick gå och lägga sig. Självklart gjorde jag det och min värdmormor hämtade Emma så hon fick sova där. Så Emma har varit där hela dagen och jag och pojkarna har busat all day long. Dock har de varit väldigt överlekfulla. De har skrikit, hoppat och studsat så jag har blivit tokig! Tillslut fick jag nog och satte på en show på tvn. Ett pedagogprogram, för ibland måste man ju ha en baktanke ;) Nytta med nöje! Det tog 5 minuter, sedan sov jag på Williams huvud! Haha! Snacka om sliten aupair! William satt i mitt knä och jag hade somnat på honom. Stackars liten!

Vi åt sedan Thaimat och jag fick en lektion i varför vi firar Thanksgiving. Det var spännande och jag är jättetaggad inför imorgon! Det ska bli så himla spännande och kul att se en amerikansk tradition!

Jag har tur, för min Ida kommer till mig ikväll. Hon ska sova här och fira Thanksgiving med oss, hur lovely är inte det? Det är ju helt underbart!

Jag ska snart åka och hämta henne på tågstationen. So I will see you later! :)

Puss och Kram!

En bild på mig och Ida. Från i somras när vi tittade på valar!


Princess Cake

Hej!
En ny vecka har börjat och dagarna bara springer iväg. Igår blev det Dolce med Emma och sedan åkte vi hem till henne och färgade hennes hår. Jag borde kanske satsa på en frisörkarriär? Jag har klippt Idas hår, och nu har jag färgat Emmas hår. Ska snart börja ta betalt tror jag, jag kan ju bli rik på detta!

Idag är sista riktiga skoldagen för barnen denna vecka, de är lediga imorgon och på torsdag är det Thanksgiving och på fredag är de också lediga. Så det blir mycket jobb för min del. Men det ska bli kul. Ida kommer och håller mig sällskap från och med imorgon. Skoj!

I söndags hade vi barnkalas för Emma som fyller 6 år på fredag. Vi hade kalas på ett jump-place med massa hoppborgar. Det var jättestora hoppborgar och de var som hinderbanor och vi hade jättekul! Sedan blev det pizza och tårta! Tårtan var helt magisk! Den var otroligt fin!

Här kommer bilder!

Jag och Caycay i en av hoppborgarna med rutschkana



Dino!


Barbietårtan. Varför hade inte jag en sådan när jag fyllde 6?


Nu ska jag snart plocka upp pojkarna från skolan. Sedan blir det lunch och naps, sedan ska Emma hämtas. Efter det får vi se vad vi hittar på, det är otroligt fint väder, så vi kanske åker till lekparken och springer av oss lite!

Ha en bra dag allihopa så hörs vi senare!
KRAM!

Min lördag!

I lördags tog jag bilen till tågstationen och mötte Emma på tåget. Vi tog tåget in till Boston och sedan Subway till en stor galleria. Det blev massor med shopping för mig! Jag fick med mig två koftor hem, två halsband, klänning till Thanksgiving, strumpbyxor, present till Ronny och underkläder från Victoria's Secret. Vi slutade det underbara på Cheesecake factory! Jag fick väldigt mycket för pengarna och det bästa av allt, det var lönen för två veckor sedan som jag spenderade! Så kommer ramla in ytterligare 200 dollar på kontot nu i veckan. Jag är bäst på att hantera pengar!

När vi shoppat loss tog vi Suwbay tillbaka till Park Street och tog en promenad därifrån ner till Quincy! Där var det jättefint med julbelysning och en konsert! Vi strosade omkring lite och tittade på folk. Vi gick tillbaka till tåget senare och åkte hem. Det slutade med att vi satt i min säng tillsammans med Anna och åt glass och snackade strunt. En toppenmysig dag och kväll!

Jag utanför Gallerian
























Julskyltning


Jag och Emma på Quincy Market


Vackert.

Aupairmeeting

Hej!
I fredags hade jag novembers aupairmöte med min LCC-grupp. Med Cultural Care har vi ett möte i månaden då man träffar aupairerna i sitt område och sin LCC. Det är jättebra för det kommer ju nya aupairer hela tiden och man blir ett härligt gäng och träffar många nya människor! I fredags hade vi bowling. Och inte vilken bowling som helst utan en speciell bowling som spelas bara här i Massachusetts. Med små klot. Det var lite freaky. Jonas plockade upp mig, Emma och Jessica och vi åkte i partybilen till bowlingen. Vi bowlade en timma och sedan försökte vi styra andra planer, men det gick inte så bra. Slutade med att Jonas körde hem mig och jag bumsade i säng medan de andra åkte till Jonas för lite chill och våfflor. Men jag orkade inte eftersom jag var så förkyld! Men jag hade en toppenkväll med massor av skratt! Länge sedan jag hade en sådan rolig kväll!

Dreamteam! Jessica, Emma, Jag och Jonas!



Bowlingkloten..


Mina tjejer! Emma, jag och Jessica!



Jag och tysken Jonas


Jessica körde sin egen stil


Vi har alltid kul tillsammans


Blev mycket skratt och tårar den kvällen! Vi grät av glädje alltså. För att vi skrattade så mycket. En toppenkväll!

Snart uppdaterar jag mer om helgen!

Min fina vän

Jag går ner på mitt rum efter en otroligt tuff arbetsvecka och startar datorn. Går in på min blogg och ser en kommentar. En kommentar som gjorde min dag. Jag blev så glad. Den var från min vän Lenita.

Jag saknar dig så himla mycket och jag saknar att ha en fredagskväll med kladdkaka och en film. Jag saknar att stå på ett dansgolv med dig eller bara ta en fika någonstans. Jag saknar dig otroligt mycket. Som du säger så är det inte bara att "åka till USA en helg", vilket kan vara lite jobbigt ibland. Ibland önskar jag att jag kunde "åka hem till Sverige" och få en Lenita-kram eller en kram av familjen, men det funkar inte riktigt så. Jag är ändå så glad, jag vet att du finns där. Jag har din present här och jag har brevet och albumet jag fick. Jag tittar i dem och tänker på dig, på oss. På vår vänskap. Även fast vi inte pratar varje dag, eller varje vecka, så vet jag att du finns där. Alla småsaker som du gör. Jag värdesatte din vänskap väldigt högt hemma i Sverige men since jag kom hit så värdesätter jag den ännu mer, för då vet jag att du alltid kommer finnas där, vad som än händer. Det är inte många som klarar av detta. Men våra vänskapsband är otroligt starka och det är jag glad för.

Du har sett mig som lyckligast, och du har även sett mig när jag mått som sämst. Du har ställt upp. Du har kommit med kladdkaka i mina svåraste stunder och du fanns där den dagen jag sa "vi ses snart igen" till min pojkvän när jag skulle åka hit till USA. Du tog mig i din famn och torkade mina tårar. Du sov hos mig när jag var sjuk och kände mig ensam. Du tog mig för den jag är. Du har aldrig vänt din rygg, du har alltid varit rak och ärlig.

Du är en vän jag kommer hålla hårt i och som jag värdesätter högt. Du är sällsynt och värdefull. Jag saknar dig otroligt mycket och ibland önskar jag att jag bara kunde lyfta luren och fråga om vi kunde ses. Saknar att prata med dig och få myskvällar med dig!

Du är en otroligt fin människa Lenita. Och jag uppskattar allt du gör! ALLT! Du är en sådan fin vän och jag kommer alltid att finnas här för dig.

Du är bäst! Jag älskar dig!


Jag har fått barn..

Idag när vi var i simhallen och jag hade duschat barnen och klädde på dem pyjamasen säger en annan dam till mina hostkids

"ohh, you have such a good and smart mum who putting on your pj's at the gym"

Ursäkta? Ser jag ut att vara mamma till en 6åring, en 4åring och en 3åring? Hårt arbete på kort tid måste jag säga! Jag sa bara "tack" och gick därifrån. Vad säger man? Jag kan ju inte börja berätta hela historien om att jag är aupair. Så jag sa Tack och gick därifrån.

Jag berättade sedan för Shawn (min värdpappa) och han bara skrattade. Han sa "Ja, du skulle ju faktiskt kunna vara mamma till Willy" .. haha fun! Very fun!

Jag fick alltså tre barn idag. Mamma och pappa, ni är mormor och morfar!

I'm alive!

Hey! Jag lever! Tror jag..

Jag har haft denna hemska förkylning i flera dagar nu. Värken i kroppen har dock gått över. Nu är det bara en förkylning, så jag hoppas att det inte är influensan. Jag antar att det blir vaccination nästa! Allt blir tio gånger värre när man mår som gör jag. När barnen höjer rösten lite känns de som om de skriker för kung och fosterland och det känns som om de bråkar extra mycket med mig bara för att de vet att jag inte mår så bra. Shyssta ungar!

Idag har varit en rätt lugn dag. Jag kan berätta om min dag. Jag gick upp klockan 07.00, låg och drog mig till 07.10, gick upp och klädde på mig, tittade lite på tv och vid 07.30 var jag uppe i köket för att laga frukost till barnen. De åt sin frukost och sedan klädde jag på dem och borstade tänder och hår. (Eller okej, vi borstar tänderna före vi klär på oss, annars kan de få tandkräm på kläderna). Sedan gjorde jag Emmas lunchbox. Idag fick hon en kalkonsmörgås med yoghurt och frukt! Körde dem till skolan vid 08.45 och var hemma igen vid 09.00. Då gjorde jag mig själv lite frukost. Äggmacka och lite té. Supergott!

Mellan 09.00-12.00 var jag off the clock och satt i min säng och skypade med Linnéa och bara tog det lugnt. Tänkte göra massa tvätt, men the laundry var upptagen. Så jag får göra det imorgon istället. Klockan 12 hämtade jag pojkarna och jag gjorde peanutbutter and jelly mackor till lunch och mjölk! Sedan stoppade jag ner dem i sängarna för naps!

När de sov passade jag på att kolla runt på internet och titta lite på serier på tvn. Sedan kom min värdfarmor med massa matvaror som jag var tvungen att packa in. Kakor och tårtor. Och frukt. Massor av god mat!

Klockan 15 kom Emma hem från skolan. Hon kördes hem av sin pojkvän idag. (hon är 6 år men har en pojkvän). Sedan fick de lite snacks och vi slängde oss i bilen för att åka till simhallen. Simlektioner stog på schemat och de hade roligt! Jag tog kort med min värdpappas mobil och var rädd att jag skulle  tappa den i vattnet. Men jag klarade mig. När vi kom hem blev det kyckling och pasta for dinner.

Nu sitter jag här. Trött och sliten och är glad över att det är fredag imorgon.

Okej, jag vet att detta inlägg blev lite stressigt. Men jag orkade inte lägga energi på det.

Ha det så jättebra så hörs vi säkert imorgon!

Skicka gärna många kramar, för det behöver jag!

det är inte sant ..

Jag vet inte om jag åkt på influensan eller om jag åkt på en förkylning. Jag har ont i hela kroppen, mitt huvud håller på att sprängas, min hals är tjock och jag är allmänt hängig. This is killing me!

Jag har köpt halstabletter och jag har jätteont i kroppen. Jag vaknade imorse och kände hur halsen skavde. Inte skönt! Nu är det värsta bombningen i huvudet och värken i kroppen. Det är som träningsvärk - fast tio gånger värre. Jag hoppas att det inte är influensan. Eller, jag hoppas lite att det kan vara den, för då slipper jag ta sprutan som Cici tvingar mig att ta. Men om det inte är det, tänker jag ta sprutan så fort jag blivit bättre så jag slipper få influensan!

Det är klart att jag är rätt utsatt när jag jobbar med barn och framför allt småbarn hela dagarna. Och bor i samma miljö som dem. Jag är noga med renligheten, men bakterierna finns alltid där. Just nu är jag orolig att jag kommer bli sämre under natten. Jag håller tummarna för att jag inte blir det. Jag ska försöka krypa ner redan nu och sova så mycket som möjligt - det behöver jag. Just nu är det inte roligt och jag hoppas för allt i världen att jag mår bättre imorgon.

Godnatt!

Spindlar!

Jag har nog fått världens sötaste fråga! Kristina, jag ställer upp och svarar! Söt du är! ;)

P.S hur är dom amerikanska spindlarna? Är det någon skillnad? Jag fick kalla kårar när jag läste om spindlarna. Usch! Jag hatar verkligen spindlar. :S


De amerikanska spindlarna är som hemma. Jag hatar också spindlar. Tänk dig en långben, eller vad du nu kallar den. En smal sak med långa ben. Sådana kryllar det av i mitt rum, men det är bara för att jag bor i källaren. Men de är snälla och min värdpappa brukar plocka bort dem när jag ber om det. Haha! Jag har även stött på en pytteliten svart, tjock spindel. Inte alls farliga. Så min erfarenhet av amerikanska spindlar är att de är exakt som hemma. (De jag stött på). Dock var det en spindel som hade lindat in en annan spindel i sitt nät, det såg jätteäckligt ut, men den tog min värdpapap också bort. Vad skulle jag göra utan min värdpappa?..Förmodligen ta bort den själv.. men .. Nejtack! Du kommer överleva, jag lovar! Jag har inte sett några spindlar hos mina vänner..Ännu.


Pepp-talk

Hej!
Förmiddagen var..intressant..Ja, jag tänker inte gå in på detaljer! Men åkte direkt på mitt Zumba pass när jag lämnat barnen, även fast jag var seg och okoncenrerad rann svetten och efter zumban gick jag och körde lite styrka på maskinerna för att få avreagera mig lite.

Tog en dusch hemma i min egna dusch vilket jag tycker är jätteskönt! Trots spindlarna som har bosatt sig i mitt badrum.. Min värdpappa fick plocka bort några förra veckan, haha!

Har varit en ganska jobbig dag så jag ställde in Starbucks med tjejerna och gick ner på mitt rum. Tog en kanelbulle och satte på lite bra musik. Tillslut loggar älsklingen in. Han säger så otroligt fina ord. Så fina peppningar. Han öppnar sig verkligen och säger något som jag aldrig trodde att han skulle säga. Jag fällde massa  tårar och kände att jag är så lyckligt lottad. Att just jag fått en bästa vän och en otroligt fin pojkvän i samma person.

Detta skrev Ronny till mig, bland annat. Det var hur mycket som helst. Men jag tog ett litet urklipp. Han är så fin. Så himla fin.

..att inte backa undan tack vare att alla frågar om hur det kommer bli mellan oss, och påpekar att det inte är snällt mot mig att bara åka iväg.. tycker jag är starkt, att då kunna tänka förbi det och söka till det stödet du får av mig till viss del, den förklaringen och det modet jag också har för att vi ska hålla ihop... tycker jag är starkt.

Nu kan jag sätta på mig hans tröja, och somna med lite tårar i ögonen, men med ett leende på läpparna.


Barnen napar = jag svarar på frågor

Här är en fråga jag fick för några dagar sedan, förlåt för sent svar, men bättre sent än aldrig!

Hej! Jag har precis börjat följa din blogg så jag vet inte om du kanske redan har skrivit om det. Men jag skulle tycka det vore jätteintressat att läsa om typ kulturkrockar, saker som skiljer sig sjukt mycket från hur det är i Sverige och lite sånt skoj :) Även om konstiga amerikanska vanor, även om du inte hittar den svenska motsvarigheten!

Jag har planer på att åka iväg som AU Pair till våren så jag är sjukt nyfiken på ALLT :P


Ha de bra!

Hej!
De kulturkrockar jag har stött på hittils, som jag tyckt varit jobbiga, är framförallt maten. Matvanorna och hur man är som person. Jag är en person som måste äta på regelbundna tider och ha lagad mat varje dag. Men här i USA kan man skippa ett mål, eller inte äta riktigt lagad mat. Och maten är annorlunda. Det är mycket ingridienser som inte finns i tex brödet hemma. Men man lär sig att leva med det och det är ingen problem. Man hittar tillslut saker som man verkligen älskar och som man kommer sakna sedan när man kommer tillbaka till Sverige. Det andra är att folk är väääldigt trevliga! Vart man än går säger folk "Hey, how are you" och det gjorde mig förvirrad i början. Men det största är asbolut matvanorna, men annars har jag inte stött på några kulturkrockar riktigt. Jag har anspassat mig ganska bra och accepterat hur min familj lever och lever efter samma omständigheter med en liten touch of my life!

Lycka till! Jag tycker absolut att du ska åka som aupair, du kommer inte att ångra dig! Hör bara av dig om du har fler frågor!!

Kvällstankar

Jag har suttit i min säng någon timma nu och bara funderat. Jag har, på väldigt kort tid, byggt upp ett liv i ett nytt land. Jag har en vardag, jag har ett gym, jag har vänner, jag har en familj, jag har en bil, jag har tre småsyskon. Jag har det mesta man kan önska sig. Jag skrattar minst en gång per dag. Jag skrattar mer än vad jag fäller tårar. Jag mår bra, jag har roligt, jag upplever mycket och jag har the time of my life. Jag har kommit personer nära, jag har fått vänner som har kommit att betyda jättemycket och som jag vet att jag alltid kommer att vara vän med. Jag ska ta vara på tiden nu. Jag ska ta vara på varje minut.

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen. Jag har tappat kontakt med folk hemma. Jag vet inte om jag är ledsen eller lättad över det. Jag ser det mer som en bekräftelse. Självklart behöver man inte prata en gång i veckan eller få ett brev i brevlådan. Det är lixom själva känslan. Jag vet vilka där hemma som verkligen är mina vänner nu. När man känner att man kan vara borta ett år, och inte höras varje dag, men man vet ändå att personen finns där - då är det äkta vänskap. Men tyvärr känner jag inte så från så många. Många har gjort mig besvikna, och det är jag nästan mer glad över än ledsen. För då vet jag vilka jag kan lägga energi på när jag kommer hem, och vilka jag ska värdesätta.

Det är inte lätt att vara på andra sidan jorden. Det är mycket känslor och det jobbigaste är att vara ifrån rutinerna hemma. Nej nu ljög jag. Det jobbigaste är att vara ifrån min pojkvän. Men det går så himla bra. Jag vet att han finns där. Vi pratar och skrattar tillsammans en gång i veckan åtminstonde. Det är så skönt. Han får även brev av mig en gång i månaden. Han visar att han fortfarande älskar mig, och det är jag så tacksam och glad över.

Nu säger jag Godnatt. Nu har jag fått skriva av mig, nu har jag lättat mitt hjärta. Nu kan jag sova  gott och vakna imorgon och vara stolt och glad för vännerna jag har här. För de nyfunna och betydelsefulla vännerna som delar samma äventyr som mig - ett äventyr i USA som ingen kommer kunna ta ifrån mig.


Calender

Jag öppnade precis min kalender och fick lite panik. Jag försöker boka in en resa till NYC och insåg att min kalender är ganska full ..

Såhär ser det ut!

November
19 - Aupairmöte - Bowling
21-Emma Birthday Party
25- Thanksgiving
26 - Emmas Birthday.

December
4- Luciatåg
10 - Svenskt julbord
17-19 Min födelsedag ska firas
20 - Jag fyller år
24- Svensk jul
25- Am. Jul
26/27 - Florida
31 - Nyår

Ser ni? Hela december är uppbokad! Har något att göra inprincip varje helg och då kan man ju inte sticka iväg! Läskigt att allt har gått så himla fort! Sedan är det Januari och nytt år! Herregud, nu får tiden sakta ner. Jag är inte redo att åka hem ännu! Give me some more time, please!

My weekend

Hello my friend!
En annan vecka och helg har sprungit förbi. Jag tyckte veckan gick otroligt snabbt och nu sitter jag här igen, en söndag, och är laddad för en ny arbetsvecka. När jag slutat i fredags skjutsade min värdpappa mig till tåget och jag tog tåget till min bästa vän Ida. Hon plockade upp mig på sin tågstation och vi åkte till Cheesecake Factory för middag och mys! CF har blivit vårat favorithak och jag kommer inte förneka det, vi kommer gå dit fler gånger! Jag åt en god kyckling till varmrätt och självklart blev det en Cheesecake till efterätt! Denna gång provade jag något nytt, och jag tror faktiskt att jag hittat en ny favorit! Så himlans god!

Efter middagen blev det mys och prat hemma hos Ida innan vi somnade gott i sängen.

Lördagmorgon åt vi pannkaksfrukost och åkte sedan till en Galleria tillsammans med Jessica. Jag hade tänkt shoppa stövlar, men det enda jag köpte var julkort.. Bra jobbat där Elin! Vi begav oss sedan hemåt och jag och Ida beställde en sallad och köpte glass och avnjöt det framför en härlig film! Supermysigt!

Helgen har varit perfekt! Lugn och skön! Vi har haft en riktig tjejhelg med middag på restaurang, målat naglarna, planerat vår 13;e månad, pratat, myst och bara tagit det allmänt lugnt. Perfekt !

Här är lite bilder från helgen!

Kycklingbröst med mozarellaost, champinjoner och sparris med potatismos! Supergott!!


Min nya favoritCheesecake!


Ida steker pannkakor! Ser ni hur hon slänger pankakan?


Jag och fina Jessica


Cambridge Mall


Jessy och Ida


Jessy and Me


Ida ritade en bild på hur det ser ut när vi sover. Jag är tydligen den stora figuren. Har ingen aning om vad hon pratar om!

Så glad att jag har dig älsking!

Ursäkta bilden, men det är så mycket kärlek mina vänner, kärlek!


Torsdag

Hejsan!
Jag har haft en fartfylld vecka och fick lite panik när jag insåg att det redan är torsdag! Idag har barnen varit lediga från skolan. Men jag packade in allihopa i bilen och åkte till simhallen för att simma och busa. Vi tog med oss Emma och hennes värdbarn. Mina barn älskade att leka i vattnet! Efter ett tag startades ett vattenfall och barnen blev lyriska! Vi hade en riktigt trevlig timma i badet och jag är så stolt över att jag lyckades hålla ögonen på alla tre trots de små liv de är!

Shawn mötte upp oss på gymmet och tog barnen och minivanen och åkte till McDonalds, jag tog hans stora jobb-bil och åkte hem. Jag fick någon timma ledigt. Så nu sitter jag här. Har precis ätit lunch och tänkte skriva några rader.

Jag har nog fått bloggtorka. Jag vet inte vad jag ska skriva om. Ge mig tips om vad jag kan skriva om i mitt nästa blogginlägg, tack!

 


I'm alive.

Jag lever! Det är bara så att jag har ett väääldigt härligt aupair liv att leva. Jag älskar mitt liv. Jag älskar min omgivning. Jag vill stanna här forever!

Har nyss varit på zumba och skakat rumpa.

Vi hörs snart! Nu måste jag sova, för imorgon är en ny dag!

Den första snön?

Hej!
Imorse när jag tittade ut genom fönstret så var det lite vitt på marken. Jag log och sprang upp till Cici och sa "Is it SNOOOW?" Jag blev så glad, men tyvärr såg jag sedan att det även regnade och då förstördes dagen rätt fort. Men mysigt att vakna till snö! När jag kört barnen till skolan åkte jag till Emma och sedan tog vi oss till gymmet. Men väl inne på gymmet kollade vi på varandra och båda två kände sej för trötta och otaggade för att träna, så vi gick tillbaka till bilen och åkte till Dolce och tog en kopp té istället! Mycket mer behövligt!

På eftermiddagen hade barnen en playdate så jag hade hand om 4 barn. Men det gick jättebra! Jag har nyss ätit middag så nu sitter jag på mitt rum och äter frukt.

Jag är jättetrött så egentligen borde jag sova, men det har uppstått ett litet problem. Jag har åkt på nå sömnproblem. Jag kan inte sova längre, jag ligger och vrider mig hur länge som helst, jag vaknar flera gånger på nätterna och jag sov kanske totalt 3 timmar varje natt. Jag kommer aldrig in i min djupa sömn, och det är jättejobbigt! Jag har alltid haft lätt för att sova, men nu vet jag inte vad som har hänt. Jag har även drömt mardrömmar senaste 4 nätterna. Jag berättade för Cici och vi satt ner och prata för att luska ut vad det kan vara. Om jag sett något program, ätit något, varit med om något.. Vad som helst. Men vi kunde inte komma på något bra som stämde in. Hon skulle se om hon hade några sömntablatter som jag kunde få. Dock ska jag prova sova inatt, och går det inte så ska hon fixa tabletter till mig så jag får hjälp med insomningen. Det låter lite hemskt, men jag orkar knappt ta mig igenom dagarna om jag inte får min sömn.

Jag hoppas verkligen jag lyckas sova bättre inatt! Håll tummarna! Snälla?

Christmas Festival

Hej!
Idag åkte jag och Emma in till Boston i kylan för att åka på Christmas Festival på Bostons World Trade Center. Vi tog oss fram men råkade komma till bakingången där en vakt stod och sa att vi gått liiiite fel. Så vi frågade hur vi skulle komma till entrén och han funderade länge innan han sa "you can go in here, but promise me that you go straight trough the people and pay in the front?" ..Vi log och sa "ofcourse man".  Väl inne så ryckte vi på axlarna och tänkte "vem skulle veta om vi betalat eller inte".. Så vi började gå runt och kika, och ibland får man faktiskt vara lite busig! Vi sparade 12 dollar och jag köpte cupcakes för dem istället! Lixom, vi är ju turister, vi låtsades som om vi inte hittade till entrén. Haha! Busiga tjejer! Men han visste nog att vi inte tänkte betala, hade det varit striktare hade han nog gått med oss till entrén för att vi skulle betala. Amerikanare...

Väl inne på festivalen var det massa stånd med julsaker, julmat, pepparkakshustävling och smycken! Det var verkligen en kanonfin festival och jag fick sådan julkänsla! Helt underbart!

När vi var klara på festivalen tog vi en promenad i kylan och tog oss till City för lite shopping. Vi gick till H&M och jag sa till emma "Jag går inte ut härifrån utan halsduk, mössa och vantar" Sagt och gjort. Jag hittade en jättesöt mössa, ett par vantar och en likadan halsduk som jag har hemma i Sverige som jag älskar! Och vet ni vad? Jag köpte även en jättefin svart kappa! Den var jättefin och jag köpte den faktiskt. Allt gick på totalt 80 dollar vilket är INGENTING. Det är ungefär 560 svenska kronor. Jag är jättenöjd och hoppade runt som en 12-åring när jag gick ur affären. Tjohej!

Vi gick sedan en liten promenad i Boston Common och sedan mötte vi min Ida och Rebecca för en kram och lite prat innan jag och Emma tog tåget hem.

Här kommer lite bilder från dagen!

World Trade Center i Boston


Ett av pepparkakshusen


Pepparkakshus!


The flintstones!


Jag


Mina cupcakes som jag köpte!


Höst i Boston Common Park


Boston Common Park


Jag i min nya mössa!


Jag ska få fler bilder av Emma snart, så de kanske också dyker upp! Annars kommer det upp bilder på Facebook!

Just nu sitter jag och lyssnar på webradio. Här har de en radiokanal som spelar julmusik från 1 november fram till jul. Så har hittat webradion nu, jag är glad tjej! :)

Puss och kram!

Shopping!

När jag kom hem från Fashionshowen åt jag lunch och bytte om och sedan kom Emma. Hon plockade upp mig och vi åkte för att shoppa lite! Jag försökte byta mina träningsbyxor på VS som har gått sönder, men det gick inte för sig, jag måste ringa ett nummer.. Men det tänker jag låta Cici göra så att de inte lurar mig! Istället provade jag lite bh:ar och de fanns faktiskt några som passade riktigt bra, och de kostade 50 dollar! Vilket är ungefär 350 kronor. För mig är det rätt billigt, eftersom jag oftast köper bh:ar över 300 kronor. Men jag köpte ingen, snål som jag är. Istället fick fem par trosor följa med mig hem, en tjocktröja och en kofta. Jag förstår inte varför jag snålar så. Jag behöver kläder och jag har pengar. Men ändå så köper jag inte. Jag tycker allt är dyrt, även fast det är rätt billigt. Jag tittar på prislappen, tittar på klädesplagget, alltid hittar jag något fel? Varför? Jag behöver verkligen shoppa om jag ska överleva denna vinter. Jag hittade även en kappa som jag gillade. Men tror ni jag köpte den? Nej! Varför? Jag behöver även halsduk, vantar och mössa. Men jag skjuter upp det hela tiden. Varför köper jag det bara inte? Jag har ju pengar, jag har sparat min lön nu i några veckor för att kunna shoppa. Men ändå så gör jag det inte. Jag är konstig.

Jag och Emma tog sedan en middag på Olive garden. En italiens restaurang. Supergott verkligen! Dock blev vi väldigt mätta och jag var tvungen att knäppa upp mina byxor redan innan vi börjat äta. Tur att det är ny arbetsvecka snart så jag kan börja hänga på gymmet på dagarna. Det behöver jag verkligen. Saknar YMCA!

Emma!


Jag




Jag och Emma i solen


Det har varit kanonväder idag! En perfekt höstdag! Helt stört att det är november redan..


Fashion show!

Hej mina kära vänner!
Herregud, jag vet inte vart jag ska börja någonstans. Klockan ringde klockan 6 imorse, jag tog en dusch och klädde på mig mina snygga, nya jeans och en fräsh topp. Jag sminkade mig och gick upp till de andra och såg att de var jättefinklädda.. så jag går ner igen och sätter på mig ett par leggings och en klänning. Klockan 7 hoppar jag, Cici, Cicis mamma, Emma och Caycay in i bilen och rullar mot Boston City. Vi kör förbi Dunkin' Donuts för en kopp té påvägen och 45 minuter senare rullar vi in framför Bostons finaste hotell. Hotel Plaza. Vi stannar bilen. Fina lampor och en röd matta möter oss. Vi kliver ur bilen, och en man med en fin och fancy hatt hoppar in i vår bil och åker och parkerar den ... (ursäkta?) ..

Vi går in, det är jättefina människor och jättefin miljö. Vackra lampor, vackra mattor och väldigt fancy. Vi sätter oss med en kaffe i Lobbyn och väntar. Efter 30 minuter öppnas dörrarna. Vi går in i en stor hall, vi har bord nummer 10, vi delar bord med några andra. Det är 10 stycken vid varje bord. Vi sätter oss ner, får frukost serverad. Jättegod frukost! Tillslut släcks lamporna och the runway lyses upp. En kvinna börjar prata och showen börjar.

Nu undrar ni säkert vad det är för fashion show jag varit på. Och det ska jag berätta. Det är nämligen så att min 5åring är modell för American Girl. Och idag var fashion showen inne i Boston. De var massa barn som gjorde ett great job! Emma var jättejättesöt i sin ballerina klänning och jag blev alldeles varm i hjärtat när jag såg henne.

Man var inte tillåten att ta foton, men jag smygfotade lite innan allt började!

The runway


Hotellet


Fruktcoctail


Det var verkligen en jättemysig frukost och var jättekul att få se alla barnen! jag blev så stolt över min Emma!

Dinnerdate!

Godkväll amerika.

Jag sitter nu i min säng efter att ha varit på middagsdejt med Jessica. Vi tänkte äta en trerättersmiddag, vilket vi beställde också. Men vi fick in varmrätten före förrätten och jag blev lite grinig och ville genast börja klaga, men Jessica tyckte vi skulle hugga in. Men nej, rätt ska vara rätt! Tillslut kom kyparen och bad såå mycket om ursäkt och drog bort förrätten från vår nota! Yey! Score på den!

Nu sitter jag på mitt rum, för imorgon ska jag upp tidigt. Jag ska på Fashionshow! Vilket jag berättar mer om imorgon! Så ni får vara lite nyfikna ;)

Jag hoppas min kära frisör Bitte läser detta inlägg för jag börjar få panik över mitt hår. Det "frissar" sig och det ser ut som om jag har stoppat fingrarna i en elkontakt! Vad ska jag göra? Finns det några produkter eller måste jag gå till en frisör och få det genomklippt? Jag är livrädd för att gå till frisören här, jag vill inte att de ska förstöra mitt hår! men samtidigt, det har blivit så himla långt nu och jag vill så gärna ha det utsläppt, men jag vill inte gå runt och se ut som bröderna fluff! Hjälp mig, please!

Såhär går jag runt vanligtvis..håret är bara ivägen! Men jag vill inte klippa av det..


Det är jättelångt! Men så frissigt.. usch





Haha, kunde inte låta bli!

FREDAG!!!!

HEJ!
Jag är glad idag, det är fredag och jag är lycklig! Hela min lediga förmiddag har jag spenderat med att städa och tvätta vilket verkligen behövdes. Dock har the cleaninglady (mamma: städerskan) kommit nu och då håller jag mig borta från tvättstugan så vi inte blandar ihop all tvätt och så vidare. Pojkarna sover och jag åt nyss en underbar lunch! En sallad bestående av pasta, kalkon och ägg! Det var jättegott! Och det bästa av allt, I made it!

Mamma har börjat påpeka att jag använder konstiga ord som hon inte förstår, därför kommer jag börja översätta lite här för skojs skull! Jag vet att jag kanske inte skriver riktig svenska, men vad gör det? Jag kommer aldrig glömma svenskan även fast jag bor här. Eller okej.. Jag har redan glömt vissa ord och uttryck som blivit ersatta av amerikanska!

Emma kommer hem vid tre-tiden, jag har ingen aning om vad vi ska hitta på idag, time will tell. Dock är det pizzafriday idag men jag ska inte joina för jag ska ut på en middagsdejt. Looovely!

Jag lovar att jag ska bli bättre på att lägga upp bilder, jag tar åt mig av era kommentarer! Så förbered er på mer bilder efter helgen! =)

Trevlig helg people!



En kär vän.

Har precis pratat med min vän Caroline. Så underbart. Så skönt att få prata med henne! Jag är så stolt över dig vännen över allt du gör just nu, kämpa på! Saknar dig! <3


Första simlektionen

Hejsan allihopa!
Idag har varit en väldigt bra dag, trots ösregn! Pojkarna tog en lång och härlig nap och när Emma kom hem från skolan hade jag redan packat simväskan för att åka till gymmet. De hade deras första simlektion idag. Så nu ska de ha simlektioner varje torsdag framöver, härligt! De var jätteduktiga och deras simtränare var trevliga. Alla hade olika tränare för de var i olika grupper. Det ska bli jätteroligt att följa dem och se deras utveckling, och jag tänker inte dölja att jag faktiskt kommer tjuvträna med dem ;) Dessa små liv ska bli våra nästa OS-simmare! Nejdå, men jag ska absolut åka till simhallen och simma med dem så de blir bäst i gruppen! ;)

På kvällen blev det middag med hela familjen, jättemysigt! Shawn åkte iväg på ett möte så jag hjälpte Cici med disken och sedan gick jag ner på mitt rum och nu sitter jag här och lyssnar på musik och njuter av kvällen. Imorgon är det fredag igen, och i helgen är jag ledig! Underbart!


Frågor

Hej Jasmine! Va kul att du också vill åka som aupair, här kommer svaren på dina frågor! Tänk på att det är lite olika från person till person, men detta är MINA svar och så som jag har uppfattat alltihopa =)

1. Hur var AuPair-skolan?
Skolan var intensiv, jag var väldigt trött efter resan men alla vi svenska tjejer blev som en stor familj och hade jättekul tillsammans! Många "klankar" ner på skolan. Det är inget lyxhotell, men vi får en säng och mat. Vad mer behöver vi? Det är mycket information som man får, men det blandas med praktiska övningar och man träffar mycket folk som ska bo i ungefär samma områden. Vilket är jättekul! Om du går in med rätt inställning till skolan, så blir det kul! Och du måste ta NYC-turen om du inte varit där innan! Man får mycket för pengarna och skolan är faktiskt inte så dum. Den är bra som en "uppvärmning" för ditt år.

2. Känns det som att pengarna räcker till? Räcker det till att spara ihop till att resa den 13:e månaden? Eller ska man ha dom pengarna från början?
Ja, mina pengar räcker! Jag har sparat halva lönen varje vecka sedan jag kom, och jag klarar mig med 100 dollar i veckan. Helt klart! Du hinner absolut spara pengar under ditt år, det lovar jag dig! Jag shoppar inte så mycket, jag lägger pengar på upplevelser och sparar pengar till sista månaden. Jag är här för att få upptäcka världen, inte shoppa. Det kan jag göra hemma. Så jag klarar mig absolut med mina pengar! Många av mina vänner shoppar upp sin lön varje helg, men de klarar sig också. Det är helt upp till dig själv, men du klarar dig galant. Jag unnar mig saker även fast jag snålar.

3. Appropå det där med pengar. Har man tillgång till sitt svenska bankkonta i USA, kan man "ta med" sina pengar på sitt konto, om man har sparat ihop innan..? :)

Ja, du kan använda till svenska bankkonto här, om du har VISA. Men tror de flesta kort funkar..ingen aning faktiskt, men mitt kort funkar här men jag har aldrig använt det. Men en av mina vänner har använt sitt svenska konto lite här, så det kan du absolut göra! Så har du sparat pengar på det tycker jag absolut att du ska ta med det! Jag har med mig det kortet om det skulle uppstå en "nödsituation" eller om jag verkligen skulle behöva köpa något. Tex en vinterjacka. Det kan jag köpa med mitt svenska kort. Risken finns bara att har man väl börjat shoppa med sitt svenska.. kan det vara svårt att sluta.

4. Hur mycket barnerfarenhet krävs? Kollar dom upp så att man har tillbringat ett visst antal timmar med barn, eller hur funkar det? Vad hade du för tidigare erfarenhet av barn? Räcker det om man tagit hand om släktingars barn, grannars barn osv.?
Du behöver 200 timmar av barnerfarenhet, vilket är ganska lätt att komma upp i när du väl börjar räkna. Du får skriva ner antal timmar och dina referenser gör samma sak. Du får ett papper där du skriver ner allt du gjort med barn. Mina erfarenheter var att jag har varit simtränare hemma i Sverige, så där fick jag jättemycket timmar och det är en kanon erfarenhet. Jag har även passat en liten tjej på 4 år hemma i Sverige. Så jag hade minst två barnreferenser. Absolut, släktingar, och grannar räcker! Fundera också på om du hjälpt till på någon fotbollsträning eller liknande, det räknas också! När du väl börjat spåna och räkna, kommer du inse att du väldigt snabbt kommer upp i 200 timmar!

5. Språket. Är det svårt att förstå och göra sig förstådd? Räcker det om man hade VG i engelska i gymnasiet?
Jag har bara en sak att säga, du kommer klara dig galant! Jag var den som satt längst bak på engelskalektionen. Låtsades snyta mig eller hosta varje gång läraren ställde en fråga för att slippa säga något. När jag höll föredrag på engelska var det folk som gjorde miner, så min engelska har varit på botten, även självförtroendet att prata engelska. Jag var livrädd för att prata engelska. Ingen av mina vänner trodde på mig när jag sa att jag ville flytta hit till USA. Men vet du? Det är inte alls svårt att göra sig förstådd och det är inte svårt att förstå. På skolan pratar de långsamt och de är förstående. Alla jag träffat här i USA som är amerikanare tycker min engelska är excellent! De är chockade över hur bra engelska vi svenskar pratar. Så du behöver verkligen inte oroa dig. Om jag har klarat mig, kommer du definitivt att klara dig! Lita på mig. Så svårt och jobbigt jag hade det med engelskan innan jag kom hit går nog inte att förstå.. Men nu är jag så stolt och glad över mig själv. Känner mig redan mycket tryggare på engelskan. Så språket är det sista du ska oroa dig för! :)

Jasmine, lycka till med allt! Hör av dig igen om du har fler frågor, jag lovar att jag ska försöka svara så detaljerat som möjligt! =)

Tupperwere party!

HEJ!

Nu tycker jag ni är dåliga på att kommentera igen! Så please, keep up the good work! Idag när jag kört barnen till skolan åkte jag hem och fixade lite i mitt rum, ska börja julpynta snart i mitt rum tänkte jag, så måste se över hur jag ska ha det. Måste fixa med lite byråar och flytta runt lite, klippa och klistra tänkte jag säga.. men ja, ni förstår! Tog en härlig dusch innan jag plockade upp mina söta pojkar! De tog en väääldigt lång nap idag, tror de har en förkylning i kroppen. Vi spelade spel, målade och åt middag tillsammans. Emma kom hem sent, och när hon kom hem åkte alla barnen + min värdpappa till några kompisar för att ha lite barntid för min värdmamma hade tupperwareparty! Jag var med på partyt eftersom jag älskar sådana partyn, haha! Vuxenpoäng till mig! Min värdmamma hade även bjudit in Emma, så Emma kom hit och joinade oss. Vi skrattade med min värdmammas vänner, åt m&m och drack diet coke. Min värdmamma beställde lite roliga saker, och jag kunde inte låta bli att sitta och titta i katalogen och drömma om alla saker jag vill ha i min lägenhet i framtiden..



Det var en riktigt trevlig kväll och vet ni vad? Jag älskar min värdfamilj. Har inte kunnat få en bättre familj. Jag tänkte på det idag, när jag satt på partyt. Satt och lyssnade på min värdmamma. Det kommer bli tufft att säga hejdå till dem. Känns redan jobbigt att tänka på det. Jag känner mig ändå så pass hemma här, så nu är detta vad jag kallar hem. Det känns bra att säga "jag ska åka hem" och så är det hit jag åker. Jag har verkligen hamnat i en fantastisk familj och jag känner mig som en familjemedlem. Jag har tre småsyskon till och två extra vuxna personer som jag kan prata med. Dock tar de inte mina föräldrars plats, jag har för starkt band till mina riktiga föräldrar, men de är absolut några jag kan ty mig till och det är jag jätteglad för! Jag är så glad att jag är här, jag är så glad att jag blivit en del av familjen här. Jag lever en dröm och jag ska ta vara på varje sekund!

Lillebror

Jag har suttit med min bror på msn ett tag. Vi hade webcameran på och gud va stor han har blivit! Jag har varit borta i snart tre månader och jag blir helt chokad! Är det för att jag är borta och inte ser att han växer? Eller är det NU jag får upp ögonen för hur stor han är? Han är 17 år. Fyller 18 om några månader. Det känns konstigt att jag inte kommer vara hemma på hans 18 års dag och gå på krogen med honom och hans kompisar. Men samtidigt, jag ångrar inte att jag är här och är han snäll kanske jag skickar en present. Men nu får du sluta växa! Herregud, du kommer ju ikapp mig, och det går inte! Du ska vara liten och gömma husnycklar, bita mig och leka med bilar! Du ska inte vara ute på kvällarna och åka moppe och träffa brudar, du ska inte ha en lättöl i handen. Du ska äta kladdkaka med syrran och titta på Idol på kvällarna! Sluta väx !!

Älskar dig lillebror!


You're awesome!

Jag är trött. Det har varit en livlig dag med barnen, vi var ute i två timmar på eftermiddagen och lekte och busade i lekparken. Jag träffade en tysk aupair där som jag aldrig träffat tidigare, hon åkte dock inte med Cultural Care, så kanske därför min LCC inte informerat om henne. Hon bor också här i mitt område så jag tog hennes namn och nummer och vi bestämde att vi ska ses igen! Hon verkade vara en jättehärlig tjej så jag är jättepositiv till detta! Hoppas verkligen det kan bli en bra vän! =) Saknar att ha lite internationella vänner faktiskt!

Jobbar även nu, har lagt barnen och klockan börjar närma sig halv tio på kvällen. Mina värdföräldrar skulle komma hem mellan 22-22.30 någongång. Men jag kan gärna sitta här uppe i Lekrummet och titta på tv och skriva i bloggen, det gör inte mig något! Jag är dock jättetrött och skulle även gärna lägga mig i sängen, men de kommer nog hem snart!

Vet ni vad som gjorde min kväll? Ett sms från min värdmamma där det stod "You are awesome" . Jag blev verkligen jättejätteglad! Ett sådant sms kan verkligen få mig att le, små uppskattningar och små hintar då och då! Det får mig att växa! =) Så ikväll kommer jag lägga mig med ett leende!

Nu säger jag godnatt :)

leverans från ikea

Emma ringde precis och sa att hon skulle komma förbi med min beställning från IKEA! Hon var där i lördags o jag skickade med en inköpslista med henne. Så nu sitter jag här med köttbullar, kanelbullar, marabou, vaniljsocker och pepparkakor! Dock åkte köttbullarna och kanelbullarna in i frysen på en gång och marabou kakan är bortlagd. Jag sitter istället och knaprar på pepparkakor! Så underbart gott! Mor Annas pepparkakor. Kan det bli bättre? Snart är det jul och även julbord. De har faktiskt ett svenskt julbord här, på IKEA! Gissa vem som ska gå? Ska försöka dra med mig min värdfamilj på det också =)

Nu blir det julsånger och pepparkakor i någon timma till innan det är dags att plocka upp boysen!




Tuesday!

Goddag!
Jag sitter i min säng och har precis ätit en rätt onyttig frukost, men det var jag värd! Blir en lugn dag i mitt rum nu på förmiddagen, Emma kommer snart förbi med lite saker till mig också. Och min värdpappa har lånat min bil, så jag har inget val än att sitta här. Men jag klagar inte! Jag skulle behöva slänga in lite tvätt, men jag väntar med det. För vår cleaninglady kommer idag och då äre bara jobbigt om båda två ska hålla på där inne!

Istället passar jag på att uppdatera bloggen, läsa andras bloggar, kolla på bilder, och planera. Har börjat kolla lite resor också.

Justja, inatt drömde jag att jag satt på ett plan hem till Sverige. Jag fick panik. Jag vill inte åka hem!

Lista

Du heter?
Elin

Smeknamn:
Skeppis

Låt som du sörjer till när du är ledsen?
Alla Stenmarck's låtar

Beroende av?
Läppsyl och kladdkaka

Vad tror folk om dig?
Att jag är blyg (vilket inte stämmer längre, haha!)

Vad får du oftast komplimanger för?
Mitt hår

Hur imponerar man på dig?
Att man bryr sig om andra.

Brukar du skratta för dig själv?
Jaa way too much!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
"Can we go to the gym tmrw or the playground with the kids"

Var bor du?
Just nu: Boston

Trivs du där?
OM jag gör!

Hur svarar du i mobilen?
- Helloo

Vem ringde du senast?
Min Ida

Vad sa den du senast pratade med i telefonen:
Bamsekram och puss!

Brukar du komma i tid:
Japp! Det är jag bra på!

Hur känner du dig nu:
Lycklig, glad, trött,

Vanligaste färg på dina kläder:
svart/grått .. (tråkigt)

Vad tycker du om fötter:
Det är en bra uppfinning!

Vad saknar du:
Min familj, min pojkvän och mammas lax.

Hade du en bra kväll igår:
Ja det hade jag!

Favoritdryck på morgonen:
Té eller mjölk
När brukar du oftast gå och lägga dig:
För tidigt enligt alla. Men runt 22.

Är du blyg?
Sometimes. Dock mycket bättre nu!

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag:
Jag skulle dricka öl på en pub och spana på brudar!

Är du nöjd med ditt liv:
JA

Är du bortskämd:
Nej det kan jag inte påstå. Eller jo, nu i USA är jag det ;P

vad gör du i morgon:
Jag jobbar!

Vad är det värsta du vet?
Se barn fara illa ut. Och människor som inte kan vara ärliga.

Har du bra vänner och äkta vänskap?
Jag har otroligt bra vänner och den äkta vänskapen är jag rädd om.

Vad är det finaste du fått?
Min familj.

En speciell dag du minns:
16 augusti.

Du samlar på:
Erfarenheter

Vem ringer du när du är arg/ledsen:
Här i staterna ringer jag Ida

När grät du senast:
Förrgår.

Vad skulle du göra om du vann några miljon:
Jag vet inte. Bli knäpp.

Vill du gifta dig?
Ja det vill jag.

Vill du ha barn?
Ja

Är du musikalisk?
Nej, inte det minsta. Men jag kan dansa.

Vad dricker du helst när du är törstig:
Vatten.

Bor dina föräldrar tillsammans:
Japp :)

Har du någon gång gråtit dej till sömns:
Ja

Biter du på naglarna:
Jaa .. tyvärr

Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Nej, nej.

Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Sverige? höhö. Nej men är ju i USA nu, så det är USA helt klart.

Badkar eller duschkabin?

Båda

Chips eller popcorn?
Popcorn!

Apelsin- eller äppeljuice?
Båda?

Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?

Jag och Carro var på CF.

Favoritchoklad?
Marabou och Lindt.

Klarar du att tanka själv?
Ja, fast här har de drive thru, så jag behöver inte gå ur bilen här ;D

Har du beställt något från exempelvis TV-shop?
Neej

Vad var det senaste du handlade?
Schampoo osv..

Har du kräkts offentligt?
Njaa, att någon varit med.. men inte inför massor med folk.

Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Njae inte kärlek just, bara en attraktion isåfall

När besökte du ett sjukhus senast?

När jag gjorde hälsoundersökningen antar jag ..

Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Ingen aning..

Vad har du i din väska?
Plånbok, läppsyl, studsbollar, papper, almenacka, internationellt körkort, osvosv.

Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Borstar tänderna och skriver dagbok.

Bästis

Jag har funnit en bästa vän. En tvillingsjäl, en syster. En vän för livet. Jag har funnit min Ida. Jag och Ida träffades på Arlanda 16 augusti för första gången. Vi kom allt närmare varandra på Training School i NYC. Väl i Boston var vi systrar. Vi kom nära inpå varandra fort, och vi är som två pusselbitar som äntligen hittat varandra. Ida, jag är så glad att jag har dig. Med dig kan jag prata om allt, du förstår. Du stöttar mig. Utan dig vet jag inte om jag klarat de svåra stundera här i staterna. Vår vänskap går inte att sätta fingret på, det bara small till så var det du&jag. Jag behöver inte skämmas för dig, jag behöver inte tveka, utan jag vet att du alltid kommer att finnas där och alltid kommer att lyssna, oavsett vad jag har att berätta. Du är så äkta, så ärlig, och du är min nya storasyster.

Det finns ingen som någonsin kommer att kunna ta din plats. Nu är det du och jag mot America. Vi har ungefär 10 månader kvar här tillsammans, och vi kommer dela så mycket upplevelser och hjälpa varandra i motgångar och hejja på i varandras medgångar. Jag kommer alltid stå vid din sida. Alltid stötta dig, precis som du gör för mig. När dessa 10 månader är över, är vi på svensk mark igen (om vi inte stannar kvar här, det vet man ju aldrig) och då kommer det bli jobbigt, då är det inte längre 45 minuter mellan oss. Men vet du? Du kommer aldrig vara mer än ett telefonsamtal bort.

Vännen, tack för allt! Jag brukar hålla våra "vänskapsarmband" och bara le. Le och känna värme i hela kroppen.

It's you and me, best friend.


Halloween

Hej!
Har som sagt jobbat i helgen och jag har varit riktigt trött men nu är jag nästan på benen igen. Även fast jag sitter mitt i allt detta slitna och förkylda tillstånd kan jag inte låta bli att le. Jag har verkligen världens bästa värdfamilj! I helgen har det varit kanonfint höstväder och sådär härligt kyligt! Jag tog med mig barnen ut och lekte i löven och vi hade jättemysigt! Vi hade en myshelg med kinamat, popcorn och Madagaskar! =)

Igår var det Halloween, och jösses vad Halloween är stort här! De är helt magiskt! Halloween är den andra största högtiden efter jul, så stor har den blivit! Vi åkte till några kompisar till min värdfamilj och åt middag och sedan gick alla trick or treat. ALLA var utklädda förutom jag, men jag orkade inte anstränga mig eftersom jag var så förkyld o kände mig hängig, men det var så mysigt. Alla barn var så söta, de var fina uppsättningar i trädgårdarna och barnen fick jättemycket candy! Vi hade en toppenhelg och jag känner bara hur jag har hamnat rätt. Även fast det är tufft med barnen, så är min familj verkligen något som jag är tacksam för. De finns här för mig och visar att de bryr sig. De är bäst!

Willy leker med löven! Sötunge!


Barnens pumpor! De var jättefina när de lystes upp!


Nu har en ny vecka börjat, jag är fortfarande förkyld, så kommer ta det lugnt med tränandet i veckan, men ska se till och få lite annat gjort istället, har lite ärenden jag måste göra, måste även städa mitt rum! Nu har ni i alla fall fått ett levnadstecken och allt är jättebra! =)

Nu ska jag titta på Ensam mamma söker och mysa i sängen! :)

RSS 2.0